Vengriškas lečas
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos: 3 stiklainiai po 750 ml
Vengriškas lečas
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos: 3 stiklainiai po 750 ml
Gaminimo laikas
1.5valandos
Gaminimo laikas
1.5valandos
Ingredientai
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
Gaminimo instrukcijos
  1. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus kubeliais. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite žievelę ir supjaustykite. Išvalykite paprikų sėklas ir membranas, supjaustykite jas juostelėmis arba žiedeliais.
  2. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ar puode ir sudėkite svogūnus. Jiems tapus permatomiems, sudėkite pomidorus, pagardinkite druska (jei reikia – ir cukrumi) ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 min. Tuomet suberkite papriką ir vis pamaišydami dar kaitinkite apie 20 minučių. Jeigu daržovės labai sutirštėja, įpilkite šiek tiek vandens.
  3. Nuimkite mišinį nuo kaitros ir dar karštą supilkite į švarius, sterilizuotus stiklainius. Kruopščiai uždarykite, kad liktų kuo mažiau oro. Atsargiai apverskite aukštyn kojomis penkioms minutėms. Tuomet atverskite, suvyniokite į laikraščius ir užklokite pledu arba įdėkite į šaltkrepšį ir palikite atvėsti vėsioje vietoje. Po 2-3 dienų perkelkite į tamsų sandėliuką ar rūsį.
Maistinė vertė
Vengriškas lečas
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1796 Kalorijos iš riebalų 963
% Dienos norma*
Riebalai 107g 165%
Sotieji riebalai 14g 70%
Polinesotieji riebalai 11g
Mononosotieji riebalai 73g
Natris 7785mg 324%
Kalis 1555mg 44%
Angliavandeniai 191g 64%
Skaidulinės medžiagos 10g 40%
Cukrus 46g
Protein 27g 54%
Vitaminas A 75%
Vitaminas C 131%
Kalcis 12%
Geležis 8%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu