Gaminimo laikas |
1.5valandos |
Gaminimo laikas |
1.5valandos |
Gaminimo instrukcijos
- Nulupkite ir supjaustykite svogūnus kubeliais. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite žievelę ir supjaustykite. Išvalykite paprikų sėklas ir membranas, supjaustykite jas juostelėmis arba žiedeliais.
- Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ar puode ir sudėkite svogūnus. Jiems tapus permatomiems, sudėkite pomidorus, pagardinkite druska (jei reikia – ir cukrumi) ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 min. Tuomet suberkite papriką ir vis pamaišydami dar kaitinkite apie 20 minučių. Jeigu daržovės labai sutirštėja, įpilkite šiek tiek vandens.
- Nuimkite mišinį nuo kaitros ir dar karštą supilkite į švarius, sterilizuotus stiklainius. Kruopščiai uždarykite, kad liktų kuo mažiau oro. Atsargiai apverskite aukštyn kojomis penkioms minutėms. Tuomet atverskite, suvyniokite į laikraščius ir užklokite pledu arba įdėkite į šaltkrepšį ir palikite atvėsti vėsioje vietoje. Po 2-3 dienų perkelkite į tamsų sandėliuką ar rūsį.
Maistinė vertė
Vengriškas lečas
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1796
Kalorijos iš riebalų 963
% Dienos norma*
Riebalai 107g
165%
Sotieji riebalai 14g
70%
Polinesotieji riebalai 11g
Mononosotieji riebalai 73g
Natris 7785mg
324%
Kalis 1555mg
44%
Angliavandeniai 191g
64%
Skaidulinės medžiagos 10g
40%
Cukrus 46g
Protein 27g
54%
Vitaminas A
75%
Vitaminas C
131%
Kalcis
12%
Geležis
8%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu