
Apie restoraną
Braserija „14Horses“ yra įsikūrusi pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje, nuostabiame barokiniame pastate – dabar viešbutyje PACAI, kuris savo istoriją pradėjo dar 1677 metais ir tęsia ją iki pat šių dienų. Pavadinimas „14Horses“ (liet. 14 Žirgų) mums pasakoja Pacų šeimos gyvenimo istoriją, kur būtent dabartinės braserijos vietoje buvo įkurdintos šeimos arklidės. Tais laikais buvo sakoma, jog reikia turėti 14 žirgų, kad būtum pripažintas didiku.
„14Horses“ virtuvei vadovauja aistringas vyriausiasis šefas Andrius Kubilius, kuris kuria autentišką maistą, įkvėptą Lietuvos ir Baltijos regiono gamtos, gyvensenos ir istorijos. Norėdami savo svečiams pristatyti geriausius produktus, šalia Ukmergės įkūrėme 500 hektarų ploto ūkį „Farmers Circle“, iš kurio dauguma daržovių atkeliauja į braseriją. Taip pat stengiamės, jog viskas, ko nepanaudojame sezono metu, būtų fermentuojama, marinuojama ar kitaip apdorojama ir panaudota vėliau, ne sezono metu.
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Amouse bouche
Ridikėliai – grietinė – laukinio česnako aliejus
Užkandis
Rabarbarai – obuoliai – jautienos ribeye
Antrasis užkandis
Baltieji šparagai – lazdyno riešutų pienas – žliugės
Pagrindinis patiekalas
Paršelio skruostas – burokėliai – grybų sultinys
Desertas
Rabarbarai – lazdyno riešutai – jogurtas
Didžioji g. 7, Vilnius
Virtuvės šefas Andrius Kubilius
Rezervacijai:
8 612 50 845
14horses@nfr.lt
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 18:30 ir 20:30