Greiti pietūs, lėtos vakarienės – darbo dienomis Greita Sraigė kaip vijurkas sukasi prie puodų, tiekdama jaukiausią namų maistą, širdis šildydama dėmesiu, o pilvus – pietumis. Tačiau vakarai ir savaitgaliai – geriausias laikas pabūti tikra Sraige: ilgam prisėsti prie stalo ir kalbėtis, po kąsnelį ragaujant dar neatrastus Viduržemio jūros regionų patiekalus.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 20 Eur asmeniui
Užkandis
Ant grotelių keptos austrės su aitriąja paprika, žaliąja citrina ir imbieru
arba
Kreminis bolivinės balandos rizotas su ant grotelių keptais smidrais ir bobausiais (tinka veganams)
Pagrindinis patiekalas
Ant grotelių kepta anties krūtinėlė su pasta tagliatelle ir medaus-balzaminio acto padažu
arba
Ant grotelių kepto tofu sūrio ir ananasų iešmelis su srirachos-augalinio jogurto padažu (tinka veganams)
Desertas
Karamelizuotų ananasų ir svarainių desertas su kokosų pieno jogurtu (tinka veganams)
arba
Šokoladinis pyragėlis su braškių salsa ir gelato ledais
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
Austrės Rockefeller – gardintos špinatais, salierais, kietuoju sūriu ir pikantiškai aitriu padažu
arba
Ant grotelių keptas šviežias ožkų sūris Capri ir šonine apvynioti smidrai, pagardinti karamelizuotų svogūnų džemu
Skonio receptoriams atgaivinti
Mangų šerbetas su mėta ir šviežiomis uogomis
Pagrindinis patiekalas
Ėriuko kumpio kepsnys (rump steak) su gaiviomis agurkų ir moliūgų salotomis bei marinuotais kelmučiais
arba
Ant grotelių keptas tunas su sezamo sėklomis, keptu žiediniu kopūstu ir smidrais
Desertas
Karamelizuotų ananasų ir svarainių desertas su kokosų pieno jogurtu
arba
Šokoladinis pyragėlis su braškių salsa ir gelato ledais
Keramikų g. 2, Vilnius
Virtuvės šefas – Imantas Gedzevičius
Siūlomo Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 ir 30 eurų
Rezervacijai:
8 695 61403
https://www.facebook.com/greitasraige.lt
Degustacijų patiekimo laikas:
I – V 15:00 – 21:00
VI – VII 11:00 – 21:00