Vilniaus širdyje įsikūręs premium klasės restoranas „Imperial“ yra viena iš nedaugelio vietų Lietuvoje, kuri žinoma dėl didelio užsienio įžymybių, pramogų, mados, verslo ir politikos pasaulių dėmesio.

Tikrąją amerikietišką virtuvę garsina patiekalai, kurių receptus Amerikos europiečiai atsivežė iš savo gimtųjų šalių. Taip ilgainiui susiformavo geriausių pasaulio patiekalų virtuvė „haute cuisine“. Meniu galima rasti legendinių šedevrų kaip foie gras, šviežių austrių iš Prancūzijos pakrančių, jautienos didkepsnių, desertų su riebiosiomis ančių kepenėlėmis, bei kitų išskirtinių patiekalų.

Restorano interjerą kūrė dizaineriai iš Amerikos, kurių idėjas įgyvendino Italijos baldų meistrai. Pagrindiniai akcentai – auksu išgraviruotas interjeras, konjako spalvos krištolo sietynai, Versace indai ir krištolo taurės.

„Imperial“ meniu yra įkvėpta tolimųjų šalių kulinarinės įvairovės, o kiekvienas patiekalas pasakoja savo skanią istoriją.

Mūsų duonelė: Pradėkime savo kelionę su purentais sviestukais ir krosnyje keptų kvietinių bei ruginių bandelių pasirinkimu, skoniu primenančių senųjų laikų tradicinį duonos kepimą malkinėse krosnyse.

Apéritif: Kelionę tęsiame Suomijoje, kur ragausime rūkytos elnienos tar tar su kadagio perlais.

Užkandis: Mėgaukitės persiško eršketo carpaccio su degintu agurku, putpelės kiaušiniu, upėtakio ikrais ir skrudintais kaparėliais.

Pirmasis pagrindinis patiekalas iš ungurio gimtinės Karibų: Į savo skonio kelionę į Karibus atplauksite su ant žarijų keptu ungurio filė su raviolo, įdarytu krevetėmis, sobrassada bei baltojo vyno ir čiobrelio mousse.

Amuse bouche iš Italijos: Atgaivinkite skonio receptus tarp patiekalų „Aperol Spritz“ šerbetu su apelsino perlais ir šlakeliu prosecco, primenančiu Italijos aperityvą.

Antrasis pagrindinis patiekalas iš Brazilijos: Keliaukite į Brazilijos prerijų istorijas su brandintos jautienos išpjovos kepsniu ir jaučio uodegų ir baravykų croquette, antienos kepenėlių padažu bei fermentuotais pipirais.

Desertas: Kelionė baigsis skania Paryžietiškojo medučio variacija, įdarytu sūriąja karamele, kuris privers Jus prisiminti užburiančių Paryžiaus gatvių istorijas.

„Imperial“ kviečia jus mėgautis šiomis skonių istorijomis ir praleisti neįkainojamą vakarą skoniams tyrinėti bei lauks Jūsų spalvingame degustacinės vakarienės pasaulyje!

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Šefo komplimentas

Margus purenti sviestukai ir krosnyje keptų kvietinių bei ruginių bandelių pasirinkimu

Suomiškasis aperityvas

Lengvai rūkytos elnienos tar tar su kadagio perlais

Užkandis iš Persijos

Eršketo carpaccio su degintu agurku, putpelės kiaušiniu, upėtakio ikrais bei skrudintais kaparėliais

Amuse bouche

„Aperol Spritz“ šerbetas su apelsino perlais ir šlakeliu Itališko prosecco

Pagrindinis patiekalas iš Karibų

Ant žarijų kepta ungurio filė su raviolo, įdarytu krevetėmis ir sobrassada bei baltojo vyno ir čiobrelio mousse

IR

Braziliškas brandintos jautienos išpjovos kepsnys su jaučio uodegų ir baravykų croquette, antienos kepenėlių padažu bei fermentuotais pipirais

Desertas

Paryžietiška medučio variacija įdaryta sūriąja karamele

Subačiaus g. 2, Vilnius

Virtuvės šefas – Slava Janc

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Rezervacijai:

+370 5 2388388

hotel@imperialvilnius.lt

www.facebook.com

www.tablein.com

Degustacijų pateikimo laikas:

I – V 18:00 – 23:00

VI – VII 15:00 – 23:00