Gastro – kelionių dienoraštis.

Artistai, išvykę į gastroles namo parveždavo istorijas, nuotykius,  naujas patirtis, tarp kurių žinoma nemažą dalį užimdavo ir maisto bei gėrimų atradimai, taip vyko patirčių, žinojimo ir mokėjimo mainai.

Naujus skonius, receptus ir ingredientus kiekvienos šalies ar  regiono gyventojai pritaikydavo sau, pagal savo kultūrą įpročius, turimus vietinius ingredientus ir sezoniškumą.

Gastronomijos pasaulis vystosi per dalijimąsi, eksperimentus,  derinimą ir prisitaikymą. Ne paslaptis, kad mums geriausia valgyti tai kas prieinama mūsų regione ir gali natūraliai jame užaugti. Ką parsivežame iš  svetur mes adaptuojame taip kad būtų priimtina mūsų svečio skonio supratimui.

Restoranas kviečiame į Gastroles po gastro pasaulį – mūsų pasaulį.

Keliautojo gastro – dienoraštis. XX amžiaus pradžia, Europa. Išėjusio į pensiją šefo gastronominės kelionės pasakojimas. Degustacinė vakarienė taps pagrindinio veikėjo dialogu su restorano svečiais, jo dienoraščio užrašų pagalba. Pamąstymai ir potyriai, kurios galės paragauti lankytojai, atgaivinti šimtmečio senumo receptai su šiuolaikine interpretacija ir profesionalo komentarai.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur

Šefo komplimentas

Trapus vaflinis  krepšelis su tigrinių krevečių, marinuotų aromatingame “ponzu” padaže, kapotiniu ir naminiu kimči majonezu, upėtakio ikrais bei mikrožalumynais

Užkandis

Aštunkojo carpaccio su raudonojo vyno acte lengvai marinuotais šalotais, kalamato alyvuogėmis kaparėlių – kalendros salsa ir žaliuoju aliejumi.

Pagrindinis patiekalas

Braziliškos brandintos jautienos nugarinės “wellington” kepsnys su karamelizuotais teryjaki glazūroje sezoniniais grybais, rūkytų burokėlių bei sviestinių moliūgų tyrėmis ir mikrožalumynais

ARBA

Lietuviško afrikinio šamo filė su sviestine bulvių-moliūgų koše, naminiu bernaise padažu, apkeptomis daržovėmis ir žolelių aliejumi.

Desertas

Karamelizuotų svarainių ir lengvo biskvito desertas su uogų gaivumu ir madaus paslaptimi

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Šefo komplimentas

Trapus vaflinis  krepšelis su tigrinių krevečių, marinuotų aromatingame “ponzu” padaže, kapotiniu ir naminiu kimči majonezu, upėtakio ikrais bei mikrožalumynais

Užkandis

Aštunkojo carpaccio su raudonojo vyno acte lengvai marinuotais šalotais, kalamato alyvuogėmis kaparėlių – kalendros salsa ir žaliuoju aliejumi.

IR

Šiltos spurgytės iš plėšytos antienos confit su puriu olandišku padažu bei alyvuogių “žeme”

Atgaiva

Gaivinantis, Prancūziško rožinio crémant ir šefo sodo obuolių šerbetas

Pagrindinis patiekalas

Braziliškos brandintos jautienos nugarinės “wellington” kepsnys su karamelizuotais teryjaki glazūroje sezoniniais grybais, rūkytų burokėlių bei sviestinių moliūgų tyrėmis ir mikrožalumynais

ARBA

Lietuviško afrikinio šamo filė su sviestine bulvių-moliūgų koše, naminiu bernaise padažu, apkeptomis daržovėmis ir žolelių aliejumi.

Desertas

Karamelizuotų svarainių ir lengvo biskvito desertas su uogų gaivumu ir madaus paslaptimi

Manufaktūrų g. 20, Vilnius

Virtuvės šefas – Žilvinas Laurinėnas

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 ir 50 Eur

Rezervacijai:

+370 669 08576

restoranas@gastroles.com

www.gastroles.com

www.facebook.com

Degustacijų pateikimo laikas:

I – V 17:00 – 22:00

VI – VII 16:00 – 22:00

VII 16:00 – 22:00