Restoranas „Neringa“ – vienas ryškiausių XX amžiaus 6-ojo dešimtmečio lietuviškos architektūros kūrinių. Nuo pat įsikūrimo tai buvo kultinė bohemos, inteligentijos susibūrimo vieta, o savo dvasią, stilių ir interjerą restoranas išsaugojo iki šių dienų. Atidarytas 1959 lapkričio 6 d. Vilniuje. Projekto koncepto, pavadinimo ir įgyvendinimo autoriai – broliai architektai Algimantas ir Vytautas Nasvyčiai. „Neringos“ pavadinimą įkvėpė tuo metu pasirodžiusi Mykolo Sluckio knyga „Milžinai nenorėjo karaliais būti“, pasakojanti Kuršių nerijos atsiradimo legendą.

Restoranas „Neringa“ tai vieta ne tik pavalgyti bet ir pasikultūrinti. Vieta, kurioje gali sutikti kultūros, meno, mokslo žmonės. Sėdėti, valgyti tarp jų, dalyvauti, susidraugauti su jais, ar likti stebėtoju. Restorano lankytojai ilgalaikiai, nuolatiniai, lojalūs klientai. Neringa – jų gyvenimo būdas. Jie čia susitinka verslo pusryčiams, draugų pietums, pasimatymams vakare, koncertams, sutinka čia savo šeimos šventes. Užėjęs kavos čia būtinai su kažkuo pasilabinsi.

Restorano „Neringa“ šefė Honorata Lyndo yra daugelio Lietuvos ir tarptautinių gastronominių konkursų laureatė ir nugalėtoja, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVK) narė. Idėjų savo patiekalams ji semiasi iš gamtos ir įvairiausių parodų bei konkursų, kuriuose dalyvauja. Vienas iš mėgstamiausių Honoratos patiekalų yra antiena, kurią rasite „Neringos“ meniu. Restoranos šefės moto: „Jeigu tau kažkas nepavyko, reiškia per mažai stengeisi. Daryk, kartok, eksperimentuok, nesustok!“. Būtent tokia ideologija atsispindi Restorano „Neringa“ meniu. Restorano „Neringa“ patiekalai tai kūno ir sielos maistas. Klasikiniai patiekalai tokie kaip Kyjivo kotletas, jautienos išpjovos befstrogenas ar sultinys su pyragėliu. Meniu taip pat rasite ir kitų išskirtinio skonio, svečių pamėgtų, patiekalų, tokių kaip burata sūrio salotos, jaučio liežuvio užkandėlė ar vegetariško burokėlių carpaccio. Restorano šefė negali gyventi be saldumynų ir yra tikra smaližė. Ji visada ekpermentuoja konditerijos gamyboje. Restorano lankytojų mėgtamiausias desertas yra „Neringos“ plakta grietinėlė su morengais ir trintomis uogomis.

Restorano „Neringa“ patiekalai, tai kūno ir sielos maistas. Šefė Honorata Lyndo idėjų savo patiekalams semiasi iš gamtos, būtent ten gimsta išskirtiniai ir užburiantys skoniai. Gastronomijos savaitės meniu susideda iš kruopščiai atrinktų, aukščiausios kokybės ingredientų, kurie turi dižiulę įtaką galutinio patiekalo skoniui ir tekstūrai.

Gastronomijos savaitės tema – „Skonių istorijos“, suteikia galimybę atskleisti unikalią patiekalų kilmę. Restorano „Neringa“  patiekalai žavės ne tik skoniu, bet ir lietuviškumu. Tai klasikiniai Baltijos šalims būdingi skoniai. Kiekvienas patiekalas turi lietuviškų detalių, tokių kaip: ungurys, menkė ir žemuogės. Baltijos pakrantė vilioja skonių įvairove, tad du meniu patiekalai yra su žuvimi. Pirmąjame sujungti du eršketo ir rūkyto ungurio skoniai, antrąjame menkė virta žemoje temperatūroje. Desertas atspindi Baltijos šalių uogavimo papročius. Miško pakraščiuose surinktos žemuogės tai tikras gamtos atradimo skonis, kurį paryškins šampano drebučiai.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur

Užkandis

Eršketo ir rūkyto ungurio slėgtainis su obuoliais ir alyvuogių tulie

Pagrindinis patiekalas

Žemoje temperatūroje kepta atlantinė menkės file patiekiama su krevečių bisque padažu

Desertas

Žemuogės ir avietės šampano drebučiuose

Gedimino pr. 23, Vilnius

Virtuvės šefė – Honorata Lyndo

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur

Rezervacijai:

+370 678 15569

restoranas@neringavilnius.com

www.neringavilnius.com

Degustacijų pateikimo laikas:

I – VII 11:00 – 22:00