Zyplių dvaro virtuvėje įsikūręs restoranas „Kuchmistrai“ – vieta, kur į darnią visumą susipina XIX a. vid. įkurto dvaro ansamblio istorija, senieji LDK virtuvės receptai, geriausios vietinės žaliavos ir zanavykiškas svetingumas. Siekiant išsaugoti ne tik kulinarinį, bet ir kultūrinį krašto paveikslą puoselėjamos senosios tradicijos ir kuriamos naujos, atspindinčios šiuolaikinio gyvenimo aktualijas šiame istoriniame kontekste.
Restoranas atstovauja atgimimą išgyvenančiai dvaro virtuvės kultūrai ir pristato Lietuvos didikų virtuvės patiekalus, kurie daugiau ar mažiau modernizuoti siekiant atitikti šiandieninį svečio skonį bei lūkesčius. Naudojami tokie seniai žinomi gamybos būdai kaip rauginimas, ilgas kepimas, kepimas ant laužo, rūkymas ir t. t., kurie užkariauja modernųjį meniu ir dera su sveikesniu požiūriu į kasdienę mitybą. Kaip ir senovėje, „Kuchmistrų“ virtuvėje ypatingas dėmesys skiriamas ne tik meniu, maisto kokybei, jų pateikimui, bet ir ūkiams, iš kurių perkamos daržovės, vaisiai, miltai ar mėsa.
„Kuchmistrų“ gastronominės kelionės laiku organizuojamos didybe atsiduodančiame senoviniame Zyplių dvaro rūmų ansamblyje, apipintame tradicijomis ir ten gyvenusiųjų paslaptimis. Čia ir kviečiame balandžio 29 dieną, kai renginio meniu didįjį gastronomijos savaitės meniu pristatys pats kuchmistras.
Degustacinio meniu pristatymas
Dvaro daržo spalvos ir pavasario gaiva susilieja į gundančią visumą. Jos kviečia susipažinti su bundančios gamtos įkvėptu meniu pagal dvarui būdingas tradicijas ir aukštosios virtuvės standartus. Kruopščiai atrinkti ingredientai nustebins skonių ir tekstūrų darna bei dovanos nepakartojamą patirtį istorinę išmonę prikeldama šiandienos gurmanui.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur
Užkandis
Kiškio riletas su sausmedžio uogų džemu ir namine duona
Karštas užkandis
Smidrų sriuba su ožkos sūriu
Desertas
Abrikosų pyragaitis su rabarbarų-šeivamedžių džemu
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Užkandis
Kiškio riletas su sausmedžio uogų džemu ir namine duona
Karštas užkandis
Smidrų sriuba su ožkos sūriu
Pagrindinis patiekalas
Keptas upėtakio terinas su svieste keptomis žirnių ankštimis, brokoliais ir žolelėmis
Desertas
Abrikosų pyragaitis su rabarbarų-šeivamedžių džemu
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
Užkandis
Kiškio riletas su sausmedžio uogų džemu ir namine duona
Karštas užkandis
Smidrų sriuba su ožkos sūriu
Pagrindinis patiekalas
Lauže kepta patarškos krūtinėlė su jaunomis bulvėmis, keptais artišokais, petražolių-česnakų piure, jaunomis cukinijomis ir ridikėliais
Desertas
Abrikosų pyragaitis su rabarbarų-šeivamedžių džemu
Beržų g. 3, Tubelių km, Lukšių seniūnija, Šakių rajonas
Virtuvės šefas /Kuchmistras – Artūras Rakauskas
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur, 30 Eur ir 40 Eur
Rezervacijai:
+370 614 68 883
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 12.00 – 18.00