
„Anykščių šilelio įkvėpta virtuvė ir atokvėpis gamtos apsuptyje. Restoranas „Miške“ – šeimoms ir istorijoms! Restorano vardas pirmiausia atspindi unikalią lokaciją– restoranas įsikūręs legendiniame Anykščių šilelyje. Tačiau miško tema atsispindi ne tik aplinkoje, bet ir restorano interjero detalėse bei, žinoma, meniu patiekaluose. Kurdama kiekvieną patiekalą restorano šefų komanda įdėjo kažką natūralaus, tiesiai iš miško.
MIŠKE restorano virtuvė didžiausią dėmesį skiria šviežiai ir vietinei (mažųjų ūkių) produkcijai. Todėl restorano patiekalams naudojamos Anykščių miškų gėrybės: šaltalankiai, bruknės, spanguolės, įvairūs grybai. O šviežios daržovės ir vaisiai ant restorano stalo atkeliauja iš rūpestingai puoselėjamo nuosavo sodo ir daržo!
Taipogi MIŠKE restoranas suka sveikesnės mitybos keliu! Virškinimui atsparūs angliavandeniai – nesukliudys mėgautis MIŠKE gėrybėmis, – nes restoranas turi ir specialių, sveikesnio maisto pasirinkimą. Siekdami įrodyti, jog maistas gali būti netik skanus, bet ir sveikas, jau trečiajai gastronomijos savaitei iš eilės, MIŠKE degustacinį meniu perengė remiantis žarnynui (mikrobiotai) palankios mitybos principais.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Šefo komplimentas
Užkandis
Kepti rudieji ryžiai su fermentuotomis daržovėmis, Temphe ir laukiniais brokoliais
Karštas patiekalas
Žemoje temperatūroje ruošta kalakutienos filė su Polenta, karališkaisiais trimitais, žalumynais ir Demi Glace padažu
Desertas
Kimšta, orkaitėje kepta obuolio puselė (ūkininkas A. Jurkėnas) su naminiais varškės ledais ir klevu sirupu
Vilniaus g. 80, Anykščiai
Virtuvės šefai – Matas Žiliukas ir Giedrė Palubinskaitė
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Rezervacijai:
+370 633 49 515
https://www.facebook.com/restoranasMiske
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 17:00 – 22:00