Restoranas Nineteen18 yra įsikūręs Vilniaus Senamiestyje restauruotų Vainų rūmų didžiojoje menėje. Vyriausiojo šefo Andriaus Kubiliaus vadovaujama kūrybinė restorano komanda kviečia atrasti įdomius vietinių produktų ir Lietuvos žmonių įkvėptus skonius.

2023 metais prestižiniame leidinyje LaListe restoranas Nineteen18 buvo paminėtas tarp 1,000 geriausių pasaulyje. 30–ies Geriausių restoranų Lietuvoje reitinge Nineteen18 užėmė ketvirtąją vietą.

Nuolat besikeičiantis 10 patiekalų meniu yra pasakojimas apie Lietuvos produktus, o taip pat ir raginimas praplėsti skonių paletę, pažadinti prisiminimus ir išprovokuoti mintis. Patiekalų skoniai neretai primena apie skautiškas patirtis miškuose ar tradicinius šventiškus patiekalus, būdingus šeimoms, gyvenusioms Didžiosios Kunigaikštystės žemėse. Kartais svečiams tenka paragauti šaldytų miško skruzdžių ar ledų, pagamintų iš tikro sniego. Vienas iš labiausiai pamėgtų patiekalų, pavadinimu Riebalatorija, kviečia svečius iš naujo atrasti subtilų vieno iš labiausiai nuvertinų ingredientų – riebalų – skonį. Tai būdas parodyti, kad principas “nuo nosies iki uodegos” gali būti interpretuojamas linksmai ir kūrybiškai.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Topinambai| Menkių kepenėlės| Lydekos ikrai

Ruginė duona| voveraičių kremas | marinuoti grybai | eglės spyglių acto redukcija

Elniena | trimitėliai | baravykai | kiaušinis

Riebalatorija

Šerbetas

Kiauliena | karamelizuotos morkos | marinuoti svogūnai | raugti serbentai | vištienos karamelė

Deginto sviesto ledai | šalavijų kremas| beržų sulos sirupas raugintas su skruzdėlėmis

Domininkonų g. 11, Vilnius

Virtuvės šefas – Andrius Kubilius

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Rezervacijai:

+370 608 08950

nineteen18@bfr.lt

www.nineteen18.lt

Degustacijų pateikimo laikas:

III – VI 17.00 – 19.00 ir 20.00 – 23.00