
Two Senses koncepciją įkvėpė Skandinavijos New Nordic manifestas – tikslas populiarinti vietinius produktus ir gamintojus, atskleisti maisto sezoniškumą, atsižvelgti į tvarų produktų naudojimą, atsakingą gyvulininkystę, apjungti gerą skonį, kokybę ir naujas gamybos technologijas. Two Senses kūryboje – lietuviška virtuvė, lokalūs produktai, maisto ir gėrimų dermė. Čia daugiau dėmesio yra skiriama sezoniniams ingredientams, jaukiai atmosferai, kokteiliams, gastronominei kultūrai. Two senses – du potyriai: restoranas ir baras kartu. Ugnis virtuvėje ir ledas bare.
Pagrindinis patiekalas – patarška su voveraičių padažu. Patiekalo receptas atkeliavęs iš XVIII amžiaus. Lietuvos senosios bajorų virtuvės maistas buvo labai įvairus, per puotas stalai nestokodavo paukštienos, nuo kaplūno iki patarškos patiekalų. Toks yra ir Two Senses restorano pagrindinis patiekalas.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Šefo komplimentas
Grikių traškumas & miško grybai
Užkandis
Lietuviškos jautienos kapotinis
Bulvių šimtalapis, jūros ežio ikrai, mikro žalumynai
Pagrindinis patiekalas
Patarška su voveraičių padažu
Rūkyta šoninė, kepenėlės, bulvių spurga, glazūruotos morkos, rūkyti burokėliai, rozmarinai
Desertas
Jogurtas & medus
Korėta karamelė, morengas, žiedadulkės
Donelaičio g. 27, Kaunas
Virtuvės šefė – Rita Tamašauskienė
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Rezervacijai:
+370 37 306226
+370 640 25879
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 12:00 – 22:00