Lietuvos gamta yra nuolanki, rami ir darni. Jis slepia daugybę paslėptų lobių, kurie nėra pastebimi. Tas pats apibūdinimas tinka ir lietuviškai virtuvei bei jos ingredientams. Restoranas PACAI siekia atrasti šiuos paslėptus brangakmenius ir pateikti juos taip, kad lėkštėje matytųsi tikrasis ingredientų spindesys.

Raktas į autentišką skonį slypi paprastume ir tuo pačiu išraiškinguose bei savituose vietinių ingredientų, tokių kaip kmynai, krapai, krienai ir daugelis kitų, aromatuose. Keičiantis metų laikams, mūsų gamta siūlo įvairiausių aromatų ir tekstūrų, leidžiančių mums būti smalsiems ir be perstojo tyrinėti virtuvėje. Mūsų šefus įkvėpė Šiaurės ir Lietuvos virtuvės koncepcija, kuri skatina kurti novatoriškus ir originalius skonius.

Mūsų vyno rūsys vaidina labai svarbų vaidmenį gerinant bendrą kulinarinę patirtį. Mes nenuilstamai ieškome aukščiausios kokybės vynų iš viso pasaulio, siekdami atrasti tobulus derinius, kurios pakeltų maistą į visiškai naują malonumo lygį.

Visos pastangos, kurias įdedame į savo amatą, baigiasi vienu kąsniu, gurkšniu, trumpalaike džiaugsmo akimirka, kuri ilgainiui išnyks. Tai yra kulinarinio meno grožis ir todėl tos akimirkos mums tokios brangios.

Raktas į autentišką skonį slypi paprastume ir tuo pačiu išraiškinguose bei savituose vietinių ingredientų, tokių kaip kmynai, krapai, krienai ir daugelis kitų, aromatuose. Keičiantis metų laikams, mūsų gamta siūlo įvairiausių aromatų ir tekstūrų, leidžiančių mums būti smalsiems ir be perstojo tyrinėti virtuvėje. Mūsų šefus įkvėpė Šiaurės ir Lietuvos virtuvės koncepcija, kuri skatina kurti novatoriškus ir originalius skonius.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Užkandis

Tuno kapotinis, baltieji serbetai, agurkai, imbieras

ARBA

Jautienos kapotinis, grikiai agrastai, baravykai

Pagrindinis patiekalas

Aštuonkojis, paprika, svarainiai, bulvės

ARBA

Elniena, kmynai, topinambai, slyvos, svogūnai

Desertas

Ožkos sūrio pyragas, svarainiai, šaltalankiai, juoda duona

Didžioji g. 7-1, Vilnius

Virtuvės šefai – Goda Juknaitė ir Vytautas Alekna

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Rezervacijai:

+370 633 80287

restaurant@hotelpacai.com

www.hotelpacai.com

Degustacijų pateikimo laikas:

I – V 12:00 – 15:00