
Restoranas „Saula“ – tai virtuvės eksperimentai lietuviška tematika, patiekalų ingredientų atsekamumas, sezoniškas jų naudojimas. Mes palaikome tvarią (angl. sustainable) maisto gamybą ir vartojimą, kasdien savo restorane stengiamės vartoti produktus atsakingai, perkame juos tiesiai iš vietinių ūkininkų, stengiamės, kad lankytojai galėtų pas mus rasti sveiko, subalansuoto ir atsakingai paruošto maisto. Kaip ir restorano valgiaraštyje, restorano aplinkoje lietuviškas paveldas pristatomas moderniai, per šiuolaikinio žmogaus prizmę. Restorano „Saula“ aplinka – tai senųjų lietuviškų ženklų, simbolių, elementų atspindys šiuolaikiniame modernaus stiliaus interjere. XVI–XVII a. LDK laikotarpiu šiose patalpose buvo įsikūrusios Mažoji Gildija ir Pirklių Gildija. Aplink jas virė gyvenimas – pirklių parduotuvėlės, sandėliai (vadinami „imbarai-ambarai“), amatininkų dirbtuvėlės, karčiamos, turgus.
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
TOPINAMBŲ SRIUBA SU RIEŠUTAIS
JAUTIENOS NUGARINĖ
Pelėsinio sūrio padažas | Bulvių traškučiai | Kelmučiai |
arba ŠAMO RISOTAS
Baltasis vynas | Kietasis sūris
PANNA COTA
Šaltalankiai| Karamelės stiklas |Burokėlių sausainiai
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
ŠAMO KARPAČIO
Ančiuvių padažas | Kapariai | Pomidorai, džiovinti ant druskos su baziliku
ĖRIUKO KULNINĖ
Kelmučiai | Bulvių košė | „Demi Glace“ padažas
arba TUNO KEPSNYS
Degintas agurkas | Salierų ir bulvių tyrė | Šparagai
KEPTI LEDAI
Didžioji g. 26, Vilnius
Rezervacijai:
8 525 07473
info@saula.lt
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 14:00 – 22:00