
Apie restoraną
Restorano „Saula“ valgiaraščiu pristatome Jums kūrybišką, sezoninę, modernią lietuvišką virtuvę, kurioje naudojami vietinių ūkininkų Lietuvoje užauginti / pagaminti pieno, mėsos, žuvies bei kiti produktai, kuriais mes didžiuojamės.
Mes palaikome tvarią (angl. sustainable) maisto gamybą ir vartojimą, kasdien savo restorane stengiamės vartoti produktus atsakingai, perkame juos tiesiai iš vietinių ūkininkų, stengiamės, kad lankytojai galėtų pas mus rasti sveiko, subalansuoto ir atsakingai paruošto maisto. Kaip ir restorano valgiaraštyje, restorano aplinkoje lietuviškas paveldas pristatomas moderniai, per šiuolaikinio žmogaus prizmę.
Restorano „Saula“ aplinka – tai senųjų lietuviškų ženklų, simbolių, elementų atspindys šiuolaikiniame modernaus stiliaus interjere. XVI–XVII a. LDK laikotarpiu šiose patalpose buvo įsikūrusios Mažoji Gildija ir Pirklių Gildija. Aplink jas virė gyvenimas – pirklių parduotuvėlės, sandėliai (vadinami „imbarai-ambarai“), amatininkų dirbtuvėlės, karčiamos, turgus.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 20 ir 30 Eur asmeniui
20 Eur asmeniui
Užkandis
Jautienos liežuvis su juodos duonos kremu ir naminiu majonezu
Pagrindinis patiekalas
Naminiai virtiniai su elniena ir moliūgų tyre, pistacijų skiedromis
arba
Burata sūris su šparaginėmis pupelėmis ir aviečių padažu
Desertas
Kepti ledai
30 Eur asmeniui
Užkandis
Burata sūris su spalvotų burokėlių karpačio ir figomis
Pagrindinis patiekalas
Anties krūtinėlė su rudeninių daržovių Ratatouille ir slyvų padažu
Desertas
Kepti ledai
Didžioji g. 26, Vilnius
Rezervacijai:
8 525 07473
info@saula.lt
Degustacijų patiekimo laikas:
I – IV 12:00 – 21:30
V – VI 12:00 – 22:00