Apie restoraną

Restorano „Saula“ valgiaraščiu pristatome Jums kūrybišką, sezoninę, modernią lietuvišką virtuvę, kurioje naudojami vietinių ūkininkų Lietuvoje užauginti / pagaminti pieno, mėsos, žuvies bei kiti produktai, kuriais mes didžiuojamės.

Mes palaikome tvarią (angl. sustainable) maisto gamybą ir vartojimą, kasdien savo restorane stengiamės vartoti produktus atsakingai, perkame juos tiesiai iš vietinių ūkininkų, stengiamės, kad lankytojai galėtų pas mus rasti sveiko, subalansuoto ir atsakingai paruošto maisto. Kaip ir restorano valgiaraštyje, restorano aplinkoje lietuviškas paveldas pristatomas moderniai, per šiuolaikinio žmogaus prizmę.

Restorano „Saula“ aplinka – tai senųjų lietuviškų ženklų, simbolių, elementų atspindys šiuolaikiniame modernaus stiliaus interjere. XVI–XVII a. LDK laikotarpiu šiose patalpose buvo įsikūrusios Mažoji Gildija ir Pirklių Gildija. Aplink jas virė gyvenimas – pirklių parduotuvėlės, sandėliai (vadinami „imbarai-ambarai“), amatininkų dirbtuvėlės, karčiamos, turgus.

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 20 ir 30 Eur asmeniui

20 Eur asmeniui

Užkandis

Jautienos liežuvis su juodos duonos kremu ir naminiu majonezu

Pagrindinis patiekalas

Naminiai virtiniai su elniena ir moliūgų tyre, pistacijų skiedromis

arba

Burata sūris su šparaginėmis pupelėmis ir aviečių padažu

Desertas

Kepti ledai

30 Eur asmeniui

Užkandis

Burata sūris su spalvotų burokėlių karpačio ir figomis

Pagrindinis patiekalas

Anties krūtinėlė su rudeninių daržovių Ratatouille ir slyvų padažu

Desertas

Kepti ledai

Didžioji g. 26, Vilnius

Rezervacijai:

8 525 07473

info@saula.lt

Degustacijų patiekimo laikas:

I – IV 12:00 – 21:30

V – VI 12:00 – 22:00