Šilinės bistro „Keltininkas“ misija atkurti, puoselėti ir pasakoti tarpukariu gyvenusių vietos žmonių tradicijas. Pasitelkus susiformavusį istorinį vietovės identitetą, subtilų tarpukariu vyravusį interjerą bei naminį maistą iš vietos ūkininkų, sukurtoje unikalioje erdvėje, atvykusiems svečiams yra pateikiami patiekalai, kurie gaminami pagal senovinius receptus.

Čia galima paragauti krosnyje keptų tradicinių valgių, katile virtos žuvienės, vietoje rūkytos žuvies, kumpių ir sūrių, ruginės duonos ir bandelių. Gaminti tradicinius patiekalus pasitelkiami ne kas kitas, o vietos bendruomenės žmonės, tradicijas puoselėjančios šeimininkės.

Šilinės bistro „Keltininko“ virtuvei užtikrinant patiekalų sezoniškumą, šviežius produktus pateikia vietos ūkininkai, sūrininkai, duonos kepėjai, mėsininkai, žvejai, vyndariai bei žolininkai. Šilinės bistro „Keltininkas“ siekia, kad užsukę svečiai pasijaustų laukiami tarsi namuose, paskanautų tradicinių valgių, kurie sužadintų senus gerus prisiminimus, susipažintų su vietos istorija bei neskubėdami pasimėgautų nuostabia Nemuno upės panorama.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur

Užkandis

Silkė su spanguolėmis ir juoda rugine duona

Sriuba

Duonsriubė

Pagrindinis patiekalas

Netikras zuikis keptas malkomis kūranamame duonkepyje pateikiamas kartu su bulve su lupyna

Desertas

Kropeliai

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Šaltas užkandis

Silkė su spanguolėmis ir juoda rugine duona

Karštas užkandis

Keptas naminis sūris

Sriuba

Rūgštynių sriuba su rūkyta kiaulės karka

Pagrindinis patiekalas

Kiaulienos šonkauliukai marinuoti naminiame sidre kepti malkomis kūrenamame duonkepyje

Desertas

Morkų tortas

Raseinių g.9, Šilinė, Jurbarko r.

Virtuvės šefė – Lina Meletienė

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur ir 30 Eur

Rezervacijai:

+370 617 88 999

keltininkasbistro@gmail.com

www.facebook.com/keltininkas/

Degustacijų pateikimo laikas:

IV – VII 12.00 – 22.00