Apie restoraną
„Solt Dining “ restoranas, įsikūręs urbanistinio stiliaus „Courtyard Vilnius City Center“ viešbutyje, išsiskiria skandinavijos įkvėptu interjeru su žemiškų tonų potėpiais. Vietos jaukumą kuria maži akcentai: gyvos prieskoninės žolelės, išdėliotos kulinarinės knygos, unikalia technika atlikti paveikslai bei jaukiai rusenantis, išskirtinis židinys.
Restorano siela ir pasididžiavimas – šefas Jevgenijus Volkovas, Lietuvos nacionalinės šefų rinktinės narys ir geriausias 2016 metų virėjas. Žmogus, kurio kruopštumo ir meilės maistui rezultatai geriausiai atsiskleidžia lėkštėje. Jevgenijui patinka lengvas stresas bei jaudulys kūryboje, bet savo temperamentu jis skiriasi nuo paprastai labai „smarkių“ virtuvės vadovų, galbūt dėl to jis gretai atranda ryšį su komandos nariais. Ir nors dabartinė šefo komanda yra jauna ir veržli, virtuvėje vyrauja ramybė ir įsiklausymas.
„Solt Dining“ yra Šiaurės Europos ir Baltijos šalių skonius jungianti moderni virtuvė, kurioje pagrindiniu smuiku groja lietuviški produktai. Restorano meniu nėra didelis, tačiau pristatantis save per sezoniškumą ir šiuolaikinę patiekalų interpretaciją.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
Miško grybų putėsiai su marinuotais grybukais, giros ir duonos traškučiai
arba
Triušio kroketai su baravykų kremu
Karštas patiekalas
Lėtai gaminta menkės filė, pastarnokų kremas, marinuotos, lengvai rūkytu aliejumi pagardintos morkytės
arba
Ėriuko šonkauliukai, bulvių žolelių rutuliukai, marinuotų burokėlių, tamsus alaus padažas
Desertas
Aviečių desertas su juodųjų serbentų ledais, žaliosios arbatos granola, aviečių kremas
Rinktinės g. 3, Vilnius
Virtuvės šefas – Jevgenij Volkov
Rezervacijai:
8 610 61988
restaurant@courtyardvilnius.com
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 16:00 – 22:00