Dariaus Gumbrevičiaus nuotr.
Džiugus ir šurmuliuojantis seniai matytų bičiulių susitikimas – tokia nuotaika gaubė antradienį, rugsėjo 27-ąją, vykusią „Gero skonio“ klubo vakarienę Vilniuje. Po itin ilgos, nenumatytų aplinkybių nulemtos, pertraukos svečiai susibūrė sostinės širdyje veikiančiame restorane „Astorija Brasserie“. Čia jie leidosi į spalvingą, intriguojamą ir išties nepamirštamą skonio kelionę.
Į jaukų neseniai atsinaujinusį 5-ių žvaigždučių viešbučio „Radisson Blu Royal Astorija“ restoraną svečiai rinkosi miestą jau gaubiant rudeniškoms sutemoms. Tai vakarui suteikė papildomos magijos, juk milžiniški restorano langai atsiveria į vieną gražiausių Senamiesčio panoramų – Rotušės aikštę, Šv. Kazimiero bažnyčią.
Kaip ilgamečiams, o ir naujiems „Gero skonio“ klubo svečiams priminė vakaro šeimininkė, žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė-Gurevičė, jau 23-ejus metus gyvuojantis žurnalas visada siekė pažinti savo skaitytoją, palaikyti su juo glaudų ir gyvą ryšį. Taip gimė jaukių pažintinių vakarų skirtinguose Lietuvos restoranuose idėja. O jos palaikytojais tapo ištikimi žurnalo skaitytojai, gurmanai, kokybiško maisto ir gėrimų žinovai bei entuziastai.
Renginio vedėja Daiva Tamošiūnaitė neslėpė džiaugsmo, jog „Gero skonio“ klubas sugrįžo būtent į klasikinį restoraną, alsuojantį prancūziška dvasia, o vakaro tema tapo gurmaniška kelionė po senąją Europą. Gausiu svečių būriu, susirinkusiu į atsinaujinusį restoraną, akivaizdžiai džiaugėsi ir visus pasveikinusi restorano atstovė – klasterio generalinė direktorė Vilija Radzvilavičienė.
Gero Skonio kelionė prasidėjo skanaujant renginio partnerių specialiai šiai vakarienei sukurtus kokteilius. Coffee Address UAB, oficiali „Kimbo il Caffe di Napoli“ atstovė Lietuvoje, pasirūpino, kad vakaro startu taptų nuostabus kokteilis „Kimbo & Amara Tvistas“. Šiame kokteilyje derėjo iš Kimbo AROMA Bio Organic paruoštas espresas, žolelių ir raudonųjų apelsinų likeris, rudenio šauklių – geltonųjų slyvų – skonio ir kvapų natos, o žaismingieji toniko vandens burbuliukai kokteilyje svaiginamai šoko tvistą! O Vytautas Pažereckas, „Courvoisier” prekių ženklo ambasadorius Baltijos šalyse, pademonstravo koks žaismingas ir gaivus gali būti konjakas, parinkus jam deramą partnerį kokteilyje.
Patiekalus, kurių vakaro metu skanauta, ruošė restorano „Astorija Brasserie“ virtuvės šefas Alvydas Liubauskas, kiekvieną jų svečiams ir pristatęs. Pirmiausia patiektas užkandis, kurį šefas įvardijo taip: triušio kepenėlių parfė, obuolių likerio želė, baltųjų ridikų karpačas, krapų aliejus ir Kimbo AROMA Bio Organic kavos ikrai. Tada ant staliukų atkeliavo jaučių Black Angus tatakis (tataki) su mandarinų likerio redukcija, mandarinų likeryje marinuotais kinkanais ir raudonųjų burokėlių daigais, o įžanginę dalį užbaigė karštasis užkandis „Barbagallo Calamarata“ su antienos ir žąsienos mėsos įdaru, žiedinių kopūstų ir miso emulsija, laiškinių česnakų aliejumi, česnakų daigais. Beje, prie visų patiekalų, pradedant pirmuoju užkandžiu, baigiant desertu, buvo patiekti specialiai priderinti gėrimai. Pagrindiniu vakaro patiekalu tapo elegantiška klasika – anties krūtinėlė su salierų šimtalapiu, laukinių morkų confit bei vyšnių likerio padažu. O saldusis vakaro finišas – nuostabus desertas, kuriuo tapo Kimbo AROMA Bio Organic kavos ir konjako putėsių sluoksniuotis su konjake marinuoto apelsino traškučiu.
Kaip ir visas skanias „Gero skonio“ klubo keliones, taip ir šią lydėjo ištikimi partneriai. Iš įmonės „Baltic Larus“ produkcijos buvo pagaminti ant vakarienės stalų keliavę triušienos, antienos ir sausai brandintos jautienos patiekalai. Coffee Address UAB, oficiali „Kimbo il Caffe di Napoli“ atstovė Lietuvoje, pasirūpino, kad itališka kava atkeliautų ant staliukų ne tik kaip karštas gėrimas, bet ir paskanintų kokteilius, desertus, suteiktų papildomų natų užkandžiams. Gėrimus prie vakaro patiekalų parinko itališko vyno ir maisto namų „Zenoteca“ komanda ir Vytautas Pažereckas, „Courvoisier” prekių ženklo ambasadorius Baltijos šalyse.
„Gero skonio“ klubo susitikimai visada tampa smagiomis šventėmis, kuriose netrūksta bendravimo, dalijimosi įspūdžiais apie maistą, gėrimus, keliones… Vakarieniaujant restorane „Astorija Brasserie“ viso to buvo su kaupu, be to, svečiai buvo kviečiami rinkti geriausius maisto ir gėrimų derinius, turėjo progą dalyvauti viktorinoje.