Porcijos | Prep Time | Gaminimo laikas |
4asmenys | 15minučių | 70minučių |
Porcijos | Prep Time |
4asmenys | 15minučių |
Gaminimo laikas |
70minučių |
Ingredientai
- Reikės:
- 4 vnt šviežios lašišos filė su oda (po 150 g)
- 1 vnt geltonos saldžiosios paprikos
- 1 vnt rausvojo svogūno
- alyvuogių aliejaus
- 250 ml kokosų pieno
- 400 g konservuotų avinžirnių
- 1 valg. šaukštas pomidorų pasta
- 300 g baltų ryžių
- 0,5 vnt kalendrų ½ ryšelio kalendrų (reikės tik lapelių)
- 8 valg. šaukštų natūralaus jogurto
- 0,5 vnt citrinos
- Padažui:
- 1 vnt geltonos saldžiosios paprikos
- 1 vnt raudonos aitriosios paprikos
- 1 vnt rausvojo svogūno
- 4 česnako skiltelės
- 3 cm imbiero šaknies
- 0,5 vnt kalendrų ½ ryšelio kalendrų (reikės tik lapelių)
- 1,5 arb. šaukštelio maltos ciberžolės
- 2,5 arb. šaukštelio kario miltelių
- 1 vnt vištienos sultinio kubelio
- 1 arb. šaukštelio medaus
Porcijos: asmenys
Ingredientai
Porcijos: asmenys
|
Gaminimo instrukcijos
Paruošimas
- Uždekite kepsninėje anglis ir, įdėję ketaus groteles, įkaitinkite iki 150 °C.
- Tuo tarpu pradėkite ruošti kario pastą. Išdarinėkite pastai skirtas saldžiąją ir aitriąją paprikas, jų minkštimą stambiai sukapokite. Jei norite aitresnio kario, aitriąją papriką smulkinkite su visomis sėklomis. Nulupkite svogūną, česnako skilteles ir imbierą ir viską stambiai sukapokite. Nuskabykite kalendrų lapelius ir atidėkite vėlesniam laikui. Kario pastai reikės tik stiebų.
- Sumaišykite smulkintus ingredientus su kalendrų stiebais, ciberžole, kario pasta, vištienos sultinio kubeliu ir susmulkinkite virtuviniu kombainu. Sukrėskite medų, pagal skonį pagardinkite druska ir viską išsukite iki vientisos masės.
Gaminimas
- Išdėliokite lašišos filė ant grotelių odele į apačią ir uždenkite kepsninės dangtį. Kepkite žuvį 7–8 min. Tuo tarpu per pusę perpjaukite saldžiąją papriką, išimkite kotelį, sėklas ir pertvaras, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūną.
- Išimkite lašišą iš kepsninės, filė apverskite ir atsargiai nuimkite odeles. Odeles pabarstykite druska ir kartu su žuvimi įdėkite į lėkštę.
- Ketaus puodą uždėkite ant grotelių, o šalia išdėliokite lašišos odeles. Uždenkite kepsninės dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 200 °C. Puodui šylant, apkepkite odeles iš abiejų pusių 8–10 min., kol apskrus.
- Išimkite iš kepsninės žuvies odeles ir atvėsinkite. Jos bus traškios. Ketaus puode įkaitinkite gerą šliūksnį alyvuogių aliejaus ir maždaug 5 min. kepinkite smulkintą saldžiąją papriką ir svogūną.
- Sukrėskite kario pastą, uždenkite kepsninės dangtį ir kaitinkite maždaug 5 min.
- Supilkite į puodą kokosų pieną ir 250 ml karšto vandens. Uždenkite kepsninės dangtį ir įšildykite kepsninę iki maždaug 140 °C. Tegul karis švelniai burbuliuoja maždaug 15 min.
- Nusunkite avinžirnius. Juos kartu su pomidorų pasta įmaišykite į karį ir kaitinkite dar 12 min. Tuo tarpu, jei karį tieksite su ryžiais, išvirkite ryžius vadovaudamiesi nurodymais ant pakelio.
- Sudėkite lašišos kepsnius į karį, uždarykite kepsninės dangtį ir troškinkite dar 3 min., kol žuvis sušils.
- Išgriebkite lašišą iš ketaus puodo ir padalykite karį lėkštėse. Ant kario išdėliokite lašišos kepsnius. Apšlakstykite jogurtu ir citrinų sultimis, patiekite pabarstytą kalendrų lapeliais ir kepintomis lašišos odelėmis.
Maistinė vertė
Geltonasis karis su lašiša
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1266
Kalorijos iš riebalų 522
% Dienos norma*
Riebalai 58g
89%
Sotieji riebalai 43g
215%
Polinesotieji riebalai 5g
Mononosotieji riebalai 9g
Cholesterolis 69mg
23%
Natris 1176mg
49%
Kalis 1624mg
46%
Angliavandeniai 125g
42%
Skaidulinės medžiagos 11g
44%
Cukrus 62g
Protein 55g
110%
Vitaminas A
84%
Vitaminas C
84%
Kalcis
372%
Geležis
64%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu