Į kultūros paveldo sąrašą įtrauktas restoranas ,,Baltasis žirgas“ gniaužia kvapą prabangios architektūros stiliaus detalėmis
Nors tikrasis pavasaris kol kas neskuba, tai netrukdo pilnomis saujomis semti gyvenimo malonumus – mėgautis puikiu maistu, išraiškingais gėrimais, pokalbiais ir jaukia aplinka. Gal taip net prisikviesime šilumą ir saulę! Pavasario laukimo buvo kupina elegantiška vakarienė Klaipėdos restorane „Baltasis žirgas“, į kurią kovo 10-ąją svečius pakvietė „Gero skonio“ klubas.
Vakarienė net taip ir vadinosi – „Spalvingi pavasario skoniai“. Tai buvo viena iš gurmaniškų kelionių, į kurias žurnalo „Geras skonis“ įkurtas klubas kviečia jau daugiau kaip 2 dešimtmečius. Šįsyk toji kelionė atvedė į uostamiestyje įsikūrusio viešbučio „VICTORIA Hotel Klaipėda“ restoraną „Baltasis žirgas“. Ši vieta svečius paprastai nustebina ne tik maistu, bet ir prabangios architektūros stiliaus detalėmis, kultūros paveldo reliktais.
Tokioje išskirtinėje erdvėje vykusios vakarienės partneriais tapo ne viena įmonė. Štai bendrovė „Baltic Larus“ pasirūpino triušiena, antiena ir jautiena, iš kurių restorano virtuvės komanda ruošė vakarienės patiekalus. Kad patirtis būtų dar įvairiapusiškesnė, dalis patiekalų buvo vegetariški, o šias idėjas padėjo realizuoti „Nestle Professional“, parūpinusi novatoriškų augalinio maisto produktų. Prie kiekvieno patiekalo kruopščiai derinti gėrimai – vynus prie jų parinko įmonės „Wood&Wine“, vienintelės į Lietuvą vežančios vynus iš Moldovos, komanda.
Vakaro patiekalai
Dar vienu elegantiško vakaro uostamiestyje partneriu tapo Coffee Address UAB, veikianti jau 30 metų ir 11 iš jų Lietuvoje pristatanti „KIMBO il Caffee di Napoli“ prekės ženklą. Neapolietišos kavos skonis ir aromatas svečius lydėjo nuo pat pasisveikinimo iki vakarienės finalo – nuo pasitikimo kavos kokteilių iki deserto su kvapnios kavos puodeliu. Šį vakarą buvo pristatyta vasaros sezono naujiena Lietuvoje – putojantis kavos gėrimas „Kimbo Sparkling Coffee“.
Stiliaus ir dar daugiau spalvų vakarui suteikė įmonė „ForHoreca“, vakaro metu pasirūpinusi padavėjų ir virtuvės komandos uniformomis, pristačiusi įdomius indus bei lauko baldus, skirtus restoranams.
Visą vakarą prie staliukų netilo pagyros restorano virtuvės komandai – šefas Giedrius Beliauskas padarė viską, kad svečiai pasisemtų kuo daugiau skanių įspūdžių. Vakarienės metu buvo galima pastebėti, jog šis virtuvės meistras semiasi inspiracijų iš Prancūzijos ir Italijos virtuvių. Tai nė nestebina – pirmojoje jis mokėsi, o į Italiją kasmet keliauja jau septintus metus.
Pradėję vakarą nuo aperityvo, svečiai sėdo prie staliukų ir vakaro vedėja Daiva Tamošiūnaitė juos pakvietė pirmiausiai skanauti šefo pasisveikinimo – burokėlių humuso su sojų filė ir kaštainių rutuliuku, jį lydėjo baltasis vynas iš Sauvignon Blanc vynuogių. Netrukus vienas po kito keliavo užkandžiai: tartaletė su svarainių tyre, triušienos ir espresso paštetu, conchiglioni su sojų ir baravykų kapotiniu bei salierų kremu ir, galiausiai, „Black angus“ mentės carpaccio su espresso bei konjako padažu, levandomis bei kedro riešutais. Prie kiekvieno jų buvo priderintas labiausiai tinkantis vynas.
„Gero skonio“ klubus visuomet lydi gera nuotaika
Centriniu vakarienės patiekalu tapo antienos filė su raudonojo vyno risotto. O vakarienės „vyšnia ant torto“ buvo paskelbtas Jacondos biskvito, kavos kremo ir šokolado desertas. Ir pagrindinį patiekalą, ir desertą lydėjo raudonasis vynas iš Moldovos, kuriame susipynė geriausios Merlot ir Cabernet Sauvignon vynuogių savybės.
Net ir saldžiai finišavus, vakaras dar nesibaigė – visi, dar turintys energijos, buvo pakviesti į viešbučio lobby erdvę, kur vyko „Gero skonio“ viktorina, o svečiai galėjo tęsti pažintis ir bendravimą.
Žurnalas „Geras skonis“, jau daugiau kaip dvidešimt metų rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą, aplink save subūrė didžiulį maisto entuziastų būrį. Nepanorus likti teoretikų arena bei trokštant pažinti savo skaitytoją, bendrauti su juo, gimė „Gero skonio“ klubo idėja. O ji ir paprasta, ir ypatinga: bent kartą į mėnesį drauge su bendraminčiais aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui paruoštų patiekalų.