Vasarą radikaliai pasikeičia ir restoranų bei kavinių meniu, ir gaminančių namuose pasirinkimai. Akys krypsta link lengvų, spalvingų, energijos suteikiančių, bet neapsunkinančių produktų. Lietuvoje vasara neatsiejama ir nuo grilio – daugelis mėgsta ant jo keptus patiekalus, tačiau šie tikrai neturi būti tik mėsiški. Tie, kas mėsos nevalgo ar stengiasi valgyti mažiau, o gal jos nenori būtent vasarą, gali rinktis skonio kupinus patiekalus vien iš daržovių, taip pat papildytus novatoriškais augaliniais „Garden Gourmet“ produktais.
Šie pasaulinės įmonės „Nestlé“ pristatomi gaminiai puikiai demonstruoja, jog net visiškai atsisakius mėsos, o gal panorus jos valgyti mažiau, atsiveria daugybė naujų galimybių. Ir tai nekainuoja brangiai, neatima daug laiko, netenka daryti kompromisų skoniui. Greičiau atvirkščiai – jie padeda išlaisvinti fantaziją: tai galioja ir profesionaliems, ir namų virtuvės šefams.
Augaliniai „Garden Gourmet“ produktai Lietuvą pasiekė dar praėjusiais metais, o dabar yra plačiai prieinami visiems. Jų nesunku įsigyti mažmeninės prekybos vietose, o virtuvės profesionalai sau skirtus pasiūlymus gali sužinoti tiesiai iš „Nestlé Professional“ HORECA kanalo atstovų.
Aiški sudėtis, puikus skonis ir tekstūra
Dažnas nemėgstame studijuoti ilgo etiketėse pateikto sudedamųjų dalių sąrašo, kuris negalioja „Garden Gourmet“ produktams, nes gamintojas tiesiog neturi ko slėpti, sudėtis itin paprasta.
Pagrindinė sudedamoji šių produktų dalis yra sojų arba sojų ir kviečių baltymai, taip pat daržovių ar vaisių koncentratai, aliejai. Visos sudedamosios dalys naudojamos tokiomis proporcijomis, kad išliktų puikus skonis ir tekstūra. „Garden Gourmet“ produktuose druskos visai nėra arba naudojama itin mažai. Be to, šiems produktams suteikti Europos vegetarų sąjungos sertifikatai. O pačių gaminių kolekcija išties įvairi: tai augaliniai filė gabaliukai, vegetariškas faršas, maltiniai suvožtiniams (burgeriams) ir t. t.
Puikiai tinka vasariškiems patiekalams
„Garden Gourmet“ produktai, priklausomai nuo kiekvieno jų savybių, parduodami atvėsinti arba užšaldyti. Tad patogu ir naudinga jų visada turėti restorano ar namų šaldytuve bei šaldiklyje. Vasarą puikiai pravers ruošiant bet kokius patiekalus, kuriuos siejame su šiltuoju sezonu, griliumi, lauko šventėmis ar festivaliais.
Iš augalinės kilmės produktų galima ruošti bemėsius suvožtinius, takus, dėti ant picos, o gal pamarinuoti, iškepti ant grilio bei patiekti su daržovėmis. „Garden Gourmet“ įkvepia žmones valgyti daugiau daržovių – netgi galima rinktis vegetariškus kukulius su morkomis, žirneliais, sojų ir kviečių baltymais, taip pat burokėlių falafelius.
Ir su kukuliais, ir su falafeliais lengva paruošti įvairius lavašo, tortilijų suktinukus, įdaryti jais pitas. Beliks pagardinti padažais, daržovėmis ir patiekti. Šiuos produktus mielai renkasi išradingi virtuvės šefai, kurie vasarą ruošia maistą atvirame ore, gamina patiekalus maisto vagonėliuose, maitina festivalių, švenčių dalyvius. Jie patogūs, nes leidžia patiekalus ar nedidelius užkandžius pagaminti greitai ir skaniai, o skonis patiks ne tik vegetarams, bet ir visavalgiams.
Daugiau drąsos – ant grilio kepkite ne tik mėsą
„Garden Gourmet“ produktams puikiai tiks įvairios daržovės, kurias vasarą mėgstame kepti ant grilio. Tiesa, daugelis ant ugnies drįsta kepti tik paprikas, cukinijas, dar daug kas mėgsta ir sūrį… Tačiau iš tiesų daržovių pasiūla vasarą didžiulė, ir kepti ant grilio galima kone visas, tereikia įsidrąsinti. Vienintelis svarbus patarimas: geriau, kad daržovės nebūtų pernelyg vandeningos. Tad ant grilio drąsiai kepkite smidrus, jau minėtas saldžiąsias paprikas, griežinėliais pjaustytus moliūgus, saldžiąsias bulves ar net burokėlius.
O ar kada pagalvojote, jog ant grilio iškeptos daržovės gali būti ne tik priedas prie „ko nors“, tačiau ir pačios gali tapti visaverčiu patiekalu? Tarkime, žiedinio kopūsto griežiniai, iškepus juos ant grilio, gali tapti „kepsniais“, beliks parinkti, ką su jais patiekti. Itin gardūs ir ant grilio iškepti grybai, jie apkepti įgauna taip geidžiamo umamio skonio. Visas minėtas daržoves prieš kepant galima marinuoti, o patiekti – su pačiais įvairiausiais padažais, pavyzdžiui, šiuo metu labai populiariu „Thomy“.
Daugiau informacijos – www.nestleprofessional.lt.