Visame pasaulyje ryški tendencija – daugėja žmonių, kurie stengiasi valgyti mažiau mėsos. Vieni šio pokyčio imasi dėl geresnės savijautos, kiti – vedini etinių ar ekologinių sumetimų, pagaliau, visi šie argumentai gali eiti greta. Sąmoningi valgytojai jau supranta, jog net ir žiemos švenčių stalo nebūtina nukloti tik tradiciniais mėsiškais patiekalais: dalį jų, o panorėjus – ir visus, galima keisti į augalinės kilmės. Tam tereikia šiek tiek drąsos, fantazijos bei inovatyvių, universalių „Garden Gourmet“ produktų.
Beje, tereikia prisiminti, jog lietuviai nuo seno ruošia vegetarišką Kūčių stalą. Tad kodėl gi šios tradicijos neperkėlus ir į kitas šventines dienas? Gardūs, lengvi, išradingi patiekalai gali atsirasti ne tik ant šventinio stalo namuose – „Garden Gourmet“ produktais vis drąsiau žongliruoja ir restoranų šefai.
Kas žino, gal per šventes išbandžius veganišką ar vegetarišką meniu net kils noras nuo naujųjų metų stipriai pakoreguoti savo valgiaraštį? Juolab jog šiais laikais tai visai paprasta, nes augalinės kilmės gaminių nebereikia ieškoti specializuotose parduotuvėse. Lietuvoje „Garden Gourmet“ produktų galima rasti mažmeninėje prekyboje – didžiųjų prekybos tinklų šaldytuvuose. Virtuvės profesionalai sau skirtus pasiūlymus gali sužinoti tiesiai iš „Nestlé Professional“ HORECA kanalo atstovų.
Tinka visai šeimai, nustebins būrį draugų
Pasaulinės kompanijos „Nestlé“ pristatomi gaminiai idealiai tinka visų kartų valgytojams – nuo mažų vaikų iki senjorų, o juk prie šventinio stalo dažnai irsėda ne pavienės šeimos, bet ištisos giminės. Taip pat ir kavines, restoranus šventiniu metu lanko draugų ar giminaičių būreliai.
Vienas iš pagrindinių „Garden Gourmet“ produktų privalumų yra aiški sudėtis. Esminė sudedamoji šių produktų dalis – sojų arba sojų ir kviečių baltymai, taip pat daržovių ar vaisių koncentratai, aliejai. Žinoma, tik to neužtenka – visi ingredientai naudojami būtent tokiomis proporcijomis, kad produktų skonis ir tekstūra būtų puikūs. Druskos juose visai nėra arba dedama itin mažai, nerasime ir dirbtinių dažiklių bei konservantų. „Garden Gourmet“ gaminiams suteikti Europos vegetarų sąjungos sertifikatai.
Taupo laiką, apdovanoja naujais skoniais
Šventinės dienos daug kam asocijuojasi su lėkimu. Nors užduotis paruošti šventinius patiekalus gali būti maloni, niekas nenori virtuvėje užgaišti itin ilgai. Juk šventės, visų pirma, skirtos smagiai bendrauti su artimaisiais. „Garden Gourmet“ padeda išvengti ilgo trypčiojimo prie viryklės: produktų kolekcija įvairi, tačiau iš kiekvieno jų patiekalus galima gaminti ilgai neužgaištant. Šiuo metu galima rinktis ir filė gabaliukus, ir vegetarišką faršą, ir maltinius suvožtiniams (burgeriams), ir t. t. Jei mitybą dar norima papildyti daržovėmis, o stalui suteikti daugiau spalvų, verta rinktis vegetariškus kukulius su morkomis, žirneliais, sojų ir kviečių baltymais, taip pat burokėlių falafelius.
Kokiems šventiniams patiekalams šiuos produktus galima pritaikyti? Ogi patiems įvairiausiems! Ant šventinio stalo būtinai patiekiama užkandžių, tad kodėl gi šiais metais nepasiruošus jų iš augalinės kilmės produktų: šviežios duonos, spalvingų burokėlių falafelių, daržovių kukulių kartu su veganiškų sūrių griežinėliais bei švelniu kreminiu humusu ar „Thomy“ pagardais. Jei iki šiol Kalėdoms Naujiesiems metams buvo ruošiamas „netikras zuikis“, kepsneliai, troškinys, o gal net lietuviškieji cepelinai, šiais metais galima išbandyti bemėses šių skanėstų versijas. Tam tereikės „Garden Gourmet“ filė gabaliukų ar vegetariško faršo. Priderinkite prie taip paruoštų patiekalų mėgstamą garnyrą, padažą, dubenį traškių salotų, ir svečiai jums karštai dėkos už tokius gardžius ir neapsunkinančius pietus ar vakarienę.
O kad idėjų būtų dar daugiau, kviečiame pažvelgt iį šiuos šventėms subalansuotus receptus sekančiuose puslapiuose.