„Gero skonio“ klubo vakarienė, restorane „Park Avenue“.

Restoranas, karaliaujantis visame pastate, dar daugiau – tokiame, kuris mena ilgą istoriją. Lietuvoje tai pasitaiko ne taip ir dažnai. Į tokią vietą kovo 7-osios, ketvirtadienio, vakarą rinkosi „Gero skonio“ klubo svečiai – juos svetingai priėmė Kauno Vytauto parke įsikūręs restoranas „Park Avenue“. Ypatinga aplinka, gardus maistas ir smagūs pasakojimai bei pažintys – tai viskas, ko reikia nepamirštamam susitikimui.

„Park Avenue“ duris atvėrė pernai, tačiau jį jau spėjo pamėgti svečiai. Galima nė neabejoti, jog dalį jų pirmiausiai patraukia ypatingas pastatas, kaip tik pernai šventęs 100 metų jubiliejų Vytauto parke. Pasak „Park Avenue“ vadovės Simonos Lekeckaitės, dar 1923-iaisiais pastatas dalimis buvo atgabentas iš Vokietijos, tai buvo Vokietijos ambasadoriaus Lietuvoje rezidencija. Dabar, praėjus visam amžiui, pastato istoriją tęsia jaukus restoranas.

Šiltą, gurmaniškų potyrių kupiną vakarienę „Gero skonio“ klubui, gyvuojančiam jau per 2 dešimtmečius, padėjo sukurti partneriai, pasirūpinę ir ingredientais, ir gėrimais, ir net stilinga restorano komandos apranga.

Baltais marškiniais ir prijuostėmis restorano personalą papuošė bendrovė „Jokado“ – naujas klubo vakarienių partneris, Lietuvoje turintis ilgametį įdirbį ir puikiai žinomas bei mėgiamas daugybės profesionalų, dirbančių svetingumo sektoriuje. Šios bendrovės vykdomoji direktorė tą vakarą pasidžiaugė, kaip puikiai restorane, kur toks didelis dėmesys skiriamas tekstilei, „suskamba“ ir „Jokado“ apranga.

„Park Avenue“ virtuvės šefas, jaunas ir veržlus kūrėjas Algirdas Sviklius, vakarienės svečiams pristatė 4 valgomus kūrinius iš mėsos. Pagrindiniu ingredientu jiems – antiena, jautiena bei triušiena – pasirūpino įmonė „Baltic Larus“. Šis ilgametis klubo vakarienių partneris pristato 2 žinomus mėsos produkcijos prekės ženklus – „Lapino puota“ ir „KITCHEN me“– bei aprūpina mėsa ir paprastus vartotojus, ir svetingumo sektorių.

Nors dažniau „Gero skonio“ klubo vakarienių palydovu tampa vynas, svečiai niekada nenusivilia tais kartais, kai gurmaniškus kūrinius lydi alus. Ypač, kai tą alų priderina ir apie jį papasakoja atestuotas alaus someljė, edukatorius, UAB Švyturys-Utenos alus atstovas Jonas Lingys. Šis alaus žinovas tapo smagiu kompanionu vakarą vedusiai gastronomijos žurnalistei Jūratei Sprindžiūnaitei.

J.Lingys alų derino ne tik prie mėsos patiekalų, bet netgi prie deserto. Gal tai nė nestebina, juk ir patį skanėstą sudarė tamsaus alaus ledai su šokolado žeme. Tad prie jo nuostabiai derėjo šviesus stautas, brandintas su kavos pupelėmis.

Lygiai taip pat nuostabiai vienas kitą papildė šefo komplimentas, bulvinė pagalvėlė su karšto rūkymo anties krūtinėle ir foie gras, bei Lietuvoje itin populiarus lagerio kategorijos alus. O prie subtilios triušienos, tapusios pagrindinio patiekalo centru, J.Lingys derino kvietinį alų su lengvomis vaisiškomis natomis.

Tokios erdvės, kaip jaukusis „Park Avenue“ pavergia ir nepaleidžia, ypač, pabuvojus čia su smagia kompanija. Tad, jokios abejonės, čia dar grįš ir vakaro svečiai, o gal – kas čia žino! – ir „Gero skonio“ klubas.