Šiais metais Lietuvos gastronomijos pasaulis sužibėjo kaip niekad – net du Lietuvos restoranai pateko į „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašą – tai „Nineteen18” ir “Džiaugsmas“.
Vilniaus senamiestyje įsikūręs restoranas „Nineteen18” tęsia aukšto tarptautinio ir vietinio įvertinimo kelią – 2018 metais, keli mėnesiai po atidarymo, buvo išrinktas antru geriausiu restoranu Baltijos šalyse „White Guide“ gide, o 2019 metais – antru geriausiu Lietuvoje “30 geriausių restoranų“ reitinge.
„Tai didžiulis postūmis Baltijos šalių gastronomijai, būti matomiems tarp viso pasaulio geriausių restoranų. Tikrai nesijauti mažas, jautiesi kaip kažko didelio ir svarbaus dalis. Kaip visuomet, kai esame įvertinti, labiausiai noriu padėkoti savo komandai, nes be jų užsispyrimo, nuoseklumo ir atidumo mažiausioms smulkmenoms nebūtume čia, kur esame dabar.“, – pasauliniu įvertinimu džiaugiasi restorano „Nineteen18” vyriausiasis šefas Matas Paulinas.
„50 Geriausių“ (50 Best) – tai prekės ženklas, apjungiantis „50 Geriausių pasaulio restoranų“ (The World’s 50 Best Restaurants) ir „50 Geriausių pasaulio barų“ (The World’s 50 Best Bars), startavo su nauju projektu – „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery).
Jau 17 metų „50 Geriausių“ (50 Best) renka ir skaičiuoja tarptautinių ekspertų vertinimus, skiriamus viso pasaulio restoranams ir barams. Iki šių metų jie atskleisdavo tik tas vietas, kurios surinkdavo tam tikrą balų kiekį, leidusį jiems patekti į sąrašą. Jau vakar atskleistas „50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašas nuo šiol suteiks gilesnę ir gausesnę informaciją apie tai, kur užsukti gėrimui ar vakarienei keliaujant po pasaulį ar netgi padės atrasti naujų vietinių favoritų.
„50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) ištikimiems restoranų ir barų mylėtojams suteikia galimybę susipažinti su restoranais ir barais, kurie buvo vertinti „50 Geriausių“ (50 Best) ekspertų iš viso pasaulio, net iš 75 skirtingų šalių.
“2002 metais, įkūrus „50 Geriausių“ (50 Best) sąrašą, pradėjome demonstruoti ir džiaugtis geriausiomis pasaulyje maisto ir gėrimų vietomis. Pastaraisiais metais kulinarinis turizmas tapo svarbiu kultūriniu fenomenu, ir tai tik įrodo staigiai net iki 2 milijonų išaugęs mūsų sekėjų skaičius socialinėje erdvėje bei padidėjęs tarptautinių renginių kiekis. Dabar galime pasiūlyti dar išsamesnį restoranų bei barų sąrašą, kuris taps esminiu pasaulio žemėlapiu, padėsiančiu dar tiksliau planuotis kulinarinius nuotykius.“, – apie naująjį projektą pasakoja „50 Geriausių“ (50 Best) turinio vadovas William Drew.
„50 Geriausių atradimų“ (50 Best Discovery) sąrašą rasite čia.