Porcijos | Gaminimo laikas |
2 | 50min |
Porcijos |
2 |
Gaminimo laikas |
50min |
Ingredientai
- Patiekalui
- 160 g ėrienos mentės
- 30 g sviesto
- rozmarino šakelės
- česnako skiltelės
- jūros druskos
- keptų svogūnų
- 300 g bulvių
- 250 g rabarbarų
- Šakninėms daržovėms
- 100 g morkų
- 150 g pastarnoko
- 100 g burokėlių
- 15 g alyvogių aliejaus
- čiobrelio šakelės
- druskos
- Morkų tyrei
- 300 g morkų
- 50 g sviesto
- čiobrelio šakelės
- druskos
- Rabarbarų kremui
- 200 g skustų rabarbarų
- 200 g grietinėlės
- 3 g cukraus
- jūros druskos
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
Patiekalas
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, įmeskite česnaką, šakelę rozmarino ir iškepkite ėrienos mentę (vidinė temperatūra turėtų siekti 62 °C). Į kepimo pabaigą į keptuvę įmeskite gumulėlį sviesto. Kai ištirps, apšlakstykite juo mėsą. Pabarstykite mėsą iš anksto pagamintais, miltuose apvoliotais ir aliejuje iškeptais svogūnais.
- Išvirkite bulves ir apskrudinkite keptuvėje. Nuskuskite rabarbarus, pamerkite į verdantį vandenį 3–4 min., po to sudėkite į ledukus, nusausinkite ir apskrudinkite svieste.
Šakninės daržovės
- Supjaustytą morką, pastarnoką, buroką apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite čiobrelių lapelių, apibarstykite jūros druska ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 min.
Morkų tyrė
- Morkas užpilkite šaltu vandeniu, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės. Nukoškite ir sutrinkite trintuvu, pamažu dėdami šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą. Įberkite šiek tiek druskos.
Rabarbarų kremas
- Rabarbarus 15 min. virkite grietinėlėje. Viską sutrinkite trintuvu, pertrinkite per sietelį, paskaninkite druska ir pipirais.
Maistinė vertė
Ėrienos mentė su šakninėmis daržovėmis , morkų tyre ir rabarbarų kremu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1201
Kalorijos iš riebalų 792
% Dienos norma*
Riebalai 88g
135%
Sotieji riebalai 49g
245%
Polinesotieji riebalai 5g
Mononosotieji riebalai 29g
Cholesterolis 317mg
106%
Natris 928mg
39%
Kalis 2672mg
76%
Angliavandeniai 73g
24%
Skaidulinės medžiagos 15g
60%
Cukrus 20g
Protein 35g
70%
Vitaminas A
727%
Vitaminas C
90%
Kalcis
38%
Geležis
20%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu