Porcijos | Gaminimo laikas |
4porcijos | 45minutės |
Porcijos |
4porcijos |
Gaminimo laikas |
45minutės |
Ingredientai
- 400 g konservuotų lešių
- 220 ml kokosų pieno
- 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
- 200 g rudųjų ryžių
- 4 valg. šaukštai natūralaus jogurto
- 1 vnt didelio svogūno
- 2 česnako skiltelės
- 1 vnt aitrioji paprika
- 1 vnt morka
- 10 g imbiero šaknies
- 1 arb šaukšt aliejaus
- 15 g kario miltelių
- 150 ml vandens
- 10 g kalendrų
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Svogūną, česnaką, aitriąją papriką, morką ir imbierą sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Išvirkite ryžius.
- Įpilkite aliejaus į puodą ar į storasienę keptuvę, įkaitinkite ir ant vidutinės kaitros 4-5 min. kepkite daržovių pastą, kol ji taps kvapni ir pradės minkštėti. Sudėkite kario pastą ir pakepinkite dar 1 min., tada suberkite lęšius ir išmaišykite.
- Supilkite kokosų gėrimą, 150 ml vandens ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir patroškinkite lęšius apie 10 min., kol jie taps kreminės konsistencijos. Per paskutines 5 min. sudėkite žirnelius ir troškinį pasūdykite.
- Įmaišykite didžiąją dalį kalendrų, tada karį padalykite į keturis dubenėlius kartu su ryžiais. Pabarstykite likusiomis kalendromis ir užpilkite jogurtu.
Maistinė vertė
Karis su lęšiais ir žirneliais kokosų padaže
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1014
Kalorijos iš riebalų 333
% Dienos norma*
Riebalai 37g
57%
Sotieji riebalai 35g
175%
Polinesotieji riebalai 0.4g
Mononosotieji riebalai 1g
Cholesterolis 1mg
0%
Natris 396mg
17%
Kalis 772mg
22%
Angliavandeniai 133g
44%
Skaidulinės medžiagos 6g
24%
Cukrus 48g
Protein 39g
78%
Vitaminas A
132%
Vitaminas C
100%
Kalcis
321%
Geležis
45%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu