Porcijos | Gaminimo laikas |
4porcijos | 40minučių |
Porcijos |
4porcijos |
Gaminimo laikas |
40minučių |
Ingredientai
- 4 vnt morkų
- 1 vnt salierų šaknies
- 400 g bulvių
- 900 g šviežios menkės (šviežios atlantinių menkių filė be odos)
- 4 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
- 8 česnako skiltelės
- 1 geltonas svogūnas
- 250 g lapinių kopūstų (angl. kale)
- 80 ml baltojo vyno
- 1 valg. šaukšto acto
- 4 vnt kiaušinių
- druskos ir pipirų (pagal skonį)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Nuskuskite morkas, salierą ir bulves. Salierą supjaustykite lazdelėmis. Paruoštas daržoves atskirai išvirkite pasūdytame vandenyje (svarbu nepevirti, morkos ir salierai turi būti lengvai traškūs), nukoškite ir padėkite į šoną. Daržoves galite pasiruošti prieš dieną ir laikyti šaldytuve.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
- Menkės filė iš abiejų pusių apibarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite aliejumi. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo sudėję žuvį kepkite orkaitėje 6–10 min. (priklausomai nuo filė storio).
- Į kitą skardą sudėkite bulves, morkas ir salierus. Juos pašaukite į orkaitę, likus 5 min. iki žuvies kepimo pabaigos.
- Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite susmulkintus česnakus ir svogūną. Tuomet sudėkite supjaustytus kopūstų lapus (be kietosios dalies). Pabarstykite druska, pipirais ir pakepkite apie 3 min. Supilkite vyną ir 80 ml vandens. Pridenkite ir troškinkite apie 12 min., kol kopūstai suminkštės.
- Užvirkite vandenį su 1 šaukštu acto. Į verdantį vandenį suleiskite po vieną kiaušinį be lukšto. Kiaušinius virkite 2–3 min.
- Lėkštėje gražiai išdėliokite stambiai supjaustytas daržoves, lapinius kopūstus ir kiaušinius. Šalia guldykite žuvį. Pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi ir patiekite.
Maistinė vertė
Kepta menkė su troškintais lapiniais kopūstais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 1000
Kalorijos iš riebalų 495
% Dienos norma*
Riebalai 55g
85%
Sotieji riebalai 11g
55%
Polinesotieji riebalai 11g
Mononosotieji riebalai 29g
Cholesterolis 551mg
184%
Natris 1230mg
51%
Kalis 2472mg
71%
Angliavandeniai 60g
20%
Skaidulinės medžiagos 9g
36%
Cukrus 12g
Protein 62g
124%
Vitaminas A
68%
Vitaminas C
120%
Kalcis
25%
Geležis
34%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu