Porcijos | Gaminimo laikas |
10asmenų | 1valanda |
Porcijos |
10asmenų |
Gaminimo laikas |
1valanda |
Ingredientai
- Kiaulienos vyniotinis, įdarytas kalakutų filė
- 500 g kiaulienos išpjovos
- 100 g kalakutienos
- 10 g bazilikų
- 300 ml baltojo vyno (išgarinti iki 100ml)
- 10 g įvairių žolelių
- 15 g želatinos
- druskos
- pipirų
- Jautiena su trijų skonių drebučiais
- 300 g jautienos išpjovos
- 100 g balzaminio acto
- 100 g špinatų
- 20 g naminio majonezo
- 80 g želatinos
- Vištienos putėsiai
- 350 g vištienos filė
- 1 g muskatų
- 150 g grietinėlės (15 proc. riebumo)
- 100 g fazanų filė
- 80 g mažų porų
- druskos
- pipirų
- Šviežių pomidorų želė
- 20 g pomidorų
- 20 g želatinos
Porcijos: asmenų
Ingredientai
Porcijos: asmenų
|
Gaminimo instrukcijos
Kiaulienos vyniotinis, įdarytas kalakutų filė
- Vieną dalį kiaulienos išpjovos labai plonai išmuškite. Kitą sumalkite, pagardinkite druska, pipirais, trupučiu česnako. Sumalkite du kartus, kad išeitų vientisa masė. Jei gaminate namuose, o ne parodai, būtų gerai įdėti ir kiaušinių, ir pakepintų daržovių – bus skaniau.
- Kalakutieną irgi sumalkite, pagardinkite prieskoniais ir bazilikais. Suformuokite apvalų vyniotinį, kad kalakutienos masė būtų centre. Kepkite suvynioję į foliją 160 °C temperatūros orkaitėje apie 15 min. (jei storesnis – apie pusvalandį).
- Vyną išgarinkite, kol liks 100 ml, pagardinkite cukrumi, atvėsinkite, sumaišykite su ištirpinta želatina, suberkite žoleles ir ant plokščio padėkliuko užšaldykite.
- Vyniotinį aptepkite šilta želatina ir aplipinkite vyno žele.
Jautiena su trijų skonių drebučiais
- Išpjovą pamarinuokite su druska, pipirais ir supjaustykite apvaliomis formomis (tarsi ilgais cigarais). Apkepkite ir atvėsinkite.
- Užvirinkite vandenį, supilkite balzaminį actą, įberkite cukraus ir sumaišykite su želatina. Atvėsinkite.
- Špinatus pertrinkite, išspauskite sultis, sumaišykite su želatina. Atvėsinkite.
- Naminį majonezą sumaišykite su želatina. Ir žalią (su špinatais), ir baltą (su majonezu) želatiną užšaldykite labai plonu sluoksneliu.
- Į formos dugną įpilkite paruošto balzaminio užpilo, tada jautieną, patepę šilta želatina, susukite į špinatų želę, tada – į majonezo želę.
- Įdėkite į formelę ir vėl užpilkite paruoštos rudos balzaminės želatinos. Atvėsinkite ir supjaustykite.
Vištienos putėsiai ir Šviežių pomidorų želė
- Vištienos filė susmulkinkite smulkintuvu su grietinėle, paskaninkite muskatais, druska, pipirais. Fazanų filė taip pat susmulkinkite su grietinėle.
- Porus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada greitai pamerkite į šaltą.
- Suformuokite vyniotinį. Ant išilgai išklotos vištienos masės įspauskite fazanų plakinį ir porus (stenkitės sulenkti lašo forma). Kepkite orkaitėje prispaudę arba formelėse, kad nesideformuotų ir neišsipūstų.
- Paruoškite šviežių pomidorų želės – pomidorą nuplikykite ir greitai pamerkite į šaltą vandenį, nulupkite ir išimkite sėklas. Suplakite ir sumaišykite su ištirpinta želatina, įberkite druskos, pipirų. Tada išpilkite ant lygaus paviršiaus labai plonu sluoksneliu ir užšaldykite.
- Kai mėsa atvės, aptepkite šilta želatina ir gražiai apklijuokite pomidorų žele.
Maistinė vertė
Kiaulienos vyniotinis, įdarytas kalakutų filė | Jautiena su trijų skonių drebučiais | Vištienos putėsiai
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 361
Kalorijos iš riebalų 180
% Dienos norma*
Riebalai 20g
31%
Sotieji riebalai 8g
40%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 7g
Cholesterolis 116mg
39%
Natris 519mg
22%
Kalis 432mg
12%
Angliavandeniai 6g
2%
Skaidulinės medžiagos 0.4g
2%
Cukrus 4g
Protein 35g
70%
Vitaminas A
26%
Vitaminas C
8%
Kalcis
5%
Geležis
14%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu