Porcijos | Prep Time | Gaminimo laikas |
2 | 2val. | 20min |
Porcijos | Prep Time |
2 | 2val. |
Gaminimo laikas |
20min |
Ingredientai
- 70 g vištienos šlaunelių mėsos
- 30 g briedžiukų
- 30 g sviesto
- 1 vnt. šviežių čiobrelių šakelės
- 3 vnt. smidrų
- 0,5 vnt. svogūno
- 100 ml baltojo vyno
- 100 ml grietinėlės
- 20 g ryžių
- druskos
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Į maistinę plėvelę susuktas vištienos šlauneles kepkite 64 °C temperatūroje apie 2 val. Išimkite šlauneles iš plėvelės ir apkepkite svieste iš abiejų pusių po 2 min. Atvėsinkite.
- Grybus apie 5 min. pakepinkite svieste su šviežiais čiobrelių lapeliais. Nuvalytus smidrus 2 min. pavirkite sūriame vandenyje.
- Iš smidrų, pjaustyto svogūno, baltojo vyno ir grietinėlės išvirkite tirštą padažą.
- Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir išdžiovinkite. Išdžiūvusius ryžius virkite 200 °C temperatūros aliejuje, kol išsproginės.
Maistinė vertė
Vištienos terinas su keptais briedžiukais, smidrais ir ryžių spragėsiais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 452
Kalorijos iš riebalų 324
% Dienos norma*
Riebalai 36g
55%
Sotieji riebalai 21g
105%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 11g
Cholesterolis 133mg
44%
Natris 398mg
17%
Kalis 401mg
11%
Angliavandeniai 12g
4%
Skaidulinės medžiagos 2g
8%
Cukrus 3g
Protein 13g
26%
Vitaminas A
36%
Vitaminas C
14%
Kalcis
8%
Geležis
15%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu