
Vilniaus širdyje įsikūręs premium klasės restoranas „Imperial“ yra viena iš nedaugelio vietų Lietuvoje, kuri žinoma dėl didelio užsienio įžymybių, pramogų, mados, verslo ir politikos pasaulių dėmesio.
Amerikietišką virtuvę garsina patiekalai, kurių geriausius receptus Europos išeiviai atsivežė iš savo gimtųjų šalių. Taip ilgainiui susiformavo geriausių pasaulio patiekalų virtuvė „haute cuisine“. Lietuvos gastronomijos savaitės proga restoranas „Imperial“ kviečia į išskirtinę skonių kelionę tikrosios Amerikos virtuvės slėniais.
Meniu galima rasti legendinių šedevrų kaip foie gras, šviežių austrių iš Prancūzijos pakrančių, jautienos didkepsnių, desertų su riebiosiomis ančių kepenėlėmis, bei kitų išskirtinių patiekalų.
Restorano interjerą kūrė dizaineriai iš Amerikos, kurių idėjas įgyvendino Italijos baldų meistrai. Pagrindiniai akcentai – auksu išgraviruotas interjeras, konjako spalvos krištolo sietynai, Versace indai ir krištolo taurės. Šiltuoju metų laiku svečiai gali mėgautis gėlėmis ir augalų kompozicijomis puoštu vidiniu kiemeliu.
„Imperial“ restoranas laikosi tradicijų: pietūs ir vakarienės patiekiamos tik prie staltiesėmis dengtų stalų, padavėjai dėvi baltas pirštinaites, svečiai aptarnaujami laikantis karališkojo protokolo.
Kviečiame paragauti specialiai Lietuvos gastronomijos savaitei kurtų naujų skonių!
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Pirmasis užkandis
Klasikinės „Waldorf“ salotos su salierais, obuoliais, vynuogėmis, karamelizuotais graikiniais riešutais ir namų gamybos majonezu
arba
Jūros šukučių carpaccio su avokadu, tabasco ir laimo perlais, bei namų gamybos bulvių traškučiais
Antrasis užkandis
„Clam Chowder“ – tradicinė Amerikos kreminė jūros gėrybių sriuba, pagardinta salierų aliejumi
arba
Kreminė jautienos sriuba su Cheddar sūrio pudingu ir vytintos jautienos traškučiais „beef jerky“
Amuse bouche
Namų gamybos laimo ir mėtų šerbetas
Pagrindinis patiekalas
Brandintos jautienos nugarines kepsnys „New York Strip“ su tigrine krevete ir pipiriniu brendžio padažu
arba
Kalifornietiški kalmarai, įdaryti krabais, kaštonais bei špinatais, su šafrano ir laimo padažu
Desertas
Karamelizuoti bananai su prancūzišku Chantilly kremu, juodojo šokolado mousse bei Bourbon vanilės ledais
Subačiaus g. 2, Vilnius
Virtuvės šefas – Slava Janc
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Rezervacijai:
+370 523 88 388
https://www.facebook.com/ImperialVilniusHotel
Degustacijų pateikimo laikas:
I – V 18:00 – 23:00
VI – VII 15:00 – 23:00