La Capital – meksikietiškų patirčių restoranas, įkvėptas autentikos, ją derinant su šiuolaikiniu kulinariniu menu.

Alexis Maldonado – šefas meksikietis, turintis darbo patirtį aukšto lygio restoranuose. Čia jis su profesionalia virtuvės komanda kviečia ragauti komfortiškos, kupinos šiltų prieskonių ir ryškių skonių Meksikos virtuvės.

Nuo rankų darbo tortilijų ir tostadų, iki autentiško skonio Molės variacijų. Nuo Karibų stiliaus ceviche ar gurmaniškų jūros gėrybių bei mėsos patiekalų, iki vietoje ruošiamų salsų.

Šiam degustaciniam meniu šefas pasirinks keletą tradicinių meksikietiškų patiekalų, tranformuodamas juos į šiuolaikinę virtuvę. Nestigs jūros gėrybių, mėsos bei daržovių.

Pipián Rojo

Istorija šio patiekalo sugrąžins mus į priešispanijos laikus Meksikoje. Salsos pagrindas – moliūgų sėklos ir čili. Šią salsą vietiniai vartoja valgydami su kalakutiena ar sumedžiotais gyvūnais, o mes ją patieksime su kiauliena.

Versijoje, kurią sukursiu, vyraus vaisinės natos, nes pagrindui naudosiu obuolius ir shiso lapus.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Pasitikimas

Bloody Frida

Šefo komplimentas

Midija, marinuoti šalotiniai svogūnai, marinuota citrina

Užkandis

Šukutės, jalapeño padažas, laimo gelis

IR

Kukurūzų tortilija, sūris, upėtakio ikrai

Pagrindinis patiekalas

Marmurinis ešerys, Molote, shiso

ARBA

Kiaulienos papilvė, grilyje keptos daržovės, obuolių piure

Desertas

Kukurūzų tamal, kremas su Licor 43, raudonųjų apelsinų gelis

Saltoniškių g. 7C, Vilnius

Virtuvės šefas – Ivan Alexis Hernandez Maldonado

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Rezervacijai:

+370 634 33388

labas@lacapital.lt

www.facebook.com

Degustacijų pateikimo laikas:

I – VII 17:00 – 21:30