La Capital – meksikietiškų patirčių restoranas, įkvėptas autentikos, ją derinant su šiuolaikiniu kulinariniu menu.
Alexis Maldonado – šefas meksikietis, turintis darbo patirtį aukšto lygio restoranuose. Čia jis su profesionalia virtuvės komanda kviečia ragauti komfortiškos, kupinos šiltų prieskonių ir ryškių skonių Meksikos virtuvės.
Nuo rankų darbo tortilijų ir tostadų, iki autentiško skonio Molės variacijų. Nuo Karibų stiliaus ceviche ar gurmaniškų jūros gėrybių bei mėsos patiekalų, iki vietoje ruošiamų salsų.
Šiam degustaciniam meniu šefas pasirinks keletą tradicinių meksikietiškų patiekalų, tranformuodamas juos į šiuolaikinę virtuvę. Nestigs jūros gėrybių, mėsos bei daržovių.
Pipián Rojo
Istorija šio patiekalo sugrąžins mus į priešispanijos laikus Meksikoje. Salsos pagrindas – moliūgų sėklos ir čili. Šią salsą vietiniai vartoja valgydami su kalakutiena ar sumedžiotais gyvūnais, o mes ją patieksime su kiauliena.
Versijoje, kurią sukursiu, vyraus vaisinės natos, nes pagrindui naudosiu obuolius ir shiso lapus.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Pasitikimas
Bloody Frida
Šefo komplimentas
Midija, marinuoti šalotiniai svogūnai, marinuota citrina
Užkandis
Šukutės, jalapeño padažas, laimo gelis
IR
Kukurūzų tortilija, sūris, upėtakio ikrai
Pagrindinis patiekalas
Marmurinis ešerys, Molote, shiso
ARBA
Kiaulienos papilvė, grilyje keptos daržovės, obuolių piure
Desertas
Kukurūzų tamal, kremas su Licor 43, raudonųjų apelsinų gelis
Saltoniškių g. 7C, Vilnius
Virtuvės šefas – Ivan Alexis Hernandez Maldonado
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Rezervacijai:
+370 634 33388
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 17:00 – 21:30