Restoranas „Lokys“ yra seniausias Vilniaus senamiestyje šeimos restoranas, kuris pasakoja lietuviškos virtuvės istorijas ir siūlo patiekalus iš miško gėrybių ir žvėrienos. Lietuviškos kulinarinės tradicijos yra gilios ir turtingos – Viduramžių kunigaikščių ir didikų dvaruose patiekalai buvo prabangūs ir nenusileido kitų Europos šalių virtuvėms. Tad istorinis lietuvių kulinarinis paveldas gausus skonių įvairove, ir restorano meniu pasakoja tikras lietuviškos gastronomijos istorijas iš Vytauto Didžiojo užkariavimų ir Žygimanto Augusto dvaro laikų.
Restorano šefė kviečia paragauti senuosius lietuviškus produktus – žvėrieną, baravykus, žirnius, obuolius – praturtintus Prancūzijos ir Italijos skonių atradimais bei gamybos technologijomis. Žvėriena, kaip medžioklės laimikis, mūsų šalies Viduramžių dvaruose buvo pagrindinis puotos akcentas, tad „Lokys“ kviečia išbandyti elnienos kepsnį. Jis patiektas su Švenčionių rajone esančios Laužėnų kaimo sūrinės darytu ir čempionatuose apdovanojimus skinančiu sūriu „Ožkos šilelis“. O šį lietuvišką derinį pagardins prancūziška flambe technologija degintas ananasas – vaisius, kilęs iš Pietų Amerikos, Europą pasiekęs Kristupo Kolumbo laikais, o Lietuvos didiko Aleksandro Mykolo Sapiegos oranžerijoje augintas XVIII a. pabaigoje.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
Šefo komplimentas
Bruschetta su žirnių humusu ir keptais pomidoriukais
Užkandis
Bulvinis kukulis su žvėrienos įdaru, baravykais ir romesco padažu
Pagrindinis patiekalas
Elnienos kepsnys su flambe ananasu ir Laužėnų kaimo sūrinės pelėsinio sūrio „Ožkų šilelis“ padažu
Desertas
Tradicinis prancūziškas obuolių pyragas tarte tatin su čiobreliais ir sūrio kremu
Stiklių g. 8, Vilnius
Virtuvės šefė – Rita Keršulytė-Ryčkova
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
Rezervacijai:
+370 5 2629046
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 12:00 – 22:45