Restorano „Lokys“ specializacija – istorinė lietuviška virtuvė, kurios pagrindinis akcentas – žvėriena ir miško gėrybės. Istorinius lietuviškus patiekalus restorano šefė ruošia iš natūralių ir sveikų miško produktų, derindama senąsias viduramžių tradicijas su šiuolaikinėmis maisto gamybos technologijomis ir estetika.
Restorano valgiaraštis buvo sudarytas bendradarbiaujant su Lietuvos istorikais. Jame pasakojami tikri Lietuvos kulinarijos istorijos faktai, daugiausia dėmesio skiriant Lietuvos valdovų ir didikų dvaro virtuvei.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Šefo komplimentas
Ožkos sūrio pyragėlis su spanguolių ir kriaušių čatniu
Užkandis
Persikų užkandis su vytinta antiena ir mėtomis
Karštas patiekalas
Stirnienos kepsnelis su su miško grybų orzotto ir vaisių bei daržovių traškučiais
Desertas
Migdolų biskvitas su vyšniomis, sūrio kremu ir braškėmis
Stiklių g. 8, Vilnius
Virtuvės šefė – Rita Keršulytė- Ryčkova
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Rezervacijai:
+370 526 29 046
https://lokys.lt/rezervacijos/
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 12:00 – 23:00