Monist restoranas įsikūręs naujai duris atvėrusiame to paties pavadinimo boutique stiliaus viešbutyje Palangoje. Nors terminas monizmas paprastai reiškia filosofinį tikėjimą visų dalykų vienove, šiame viešbučio su restoranu kontekste jis reiškia holistinį požiūrį į svečių patirtį. Kūnas, protas ir siela yra glaudžiai susiję ir tikras poilsis reikalauja dėmesio visiems trims.

Restoranui koncepciją ruošė ir išskirtinius skonius kuria 16 metų patirtį turinti virtuvės šefė Eglė Kaminskaitė, dirbusi su garsiais restoranais Vilniuje bei patirtį gilinusi Norvegijoje bei Ispanijoje.

Restorano vizija – grąžinti patiekalams lietuvišką prigimtį, tuo pačiu skiriant didelį dėmesį vietos produktams, humaniškai ir ekologiškai auginamai produkcijai iš vietinių nedidelių ūkių. Maistas čia yra dėmesio centras, kur į kiekvieną smulkmeną įdedama daug širdies ir laukiama svečio, kuris tą pastebės ir įvertins. Čia laikas skirtas sulėtėti, susiburti, mėgautis maistu ir laiku vieniems su kitais.

„Monist gastronomijos savaitei sukurtame meniu – „Kąsnis jūros“ persipina mums puikiai pažįstami skoniai, kūrių netikėti deriniai stebins ragaujantį svečią ir valandėlei nukels į banguojantį ir miglotą pajūrio kraštą.

Šiame meniu, vietinių augintojų ir iš kaimynystėje esančių ūkių, atvykę rudens karaliai moliūgai, kriaušės ir šaltalankiai, persipina su moderniais, už Atlanto esančiais, tradicijas vertinančiais ūkiais, kur žuvies išsaugojimo technika ruošiama Bacala menkė jau skaičiuoja šimtmečių senumą ir yra vertinama visame pasaulyje, skoniais.

Visą meniu apjungia jūros dvelksmas, ruduo ir monizmas.“

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Degustacinis meniu – „Kąsnis jūros“

Šefo komplimentas

Rozmarinų duona, dumblių sviestas

Užkandis

Traškūs ančiuviai – marinuoti putpelių kiaušiniai, gelsvių aioli

Pagrindinis patiekalas

Baccala menkė – moliūgų perlotto, vėžiagyvių padažas

Desertas

Šaltalankių panna cotta – kriaušių compote, lazdynų riešutų traškuma

Vytauto g. 88 A, Palanga

Virtuvės šefė – Eglė Kaminskaitė

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Rezervacijai:

+370 669 80010

palanga@monist.lt

www.facebook.com

Degustacijų pateikimo laikas:

I – VII 17:00 – 20:00