Restoranas „Paukščių takas“ įsikūręs aukščiausio šalies statinio 19 aukšte, 165 m aukštyje, arba 55 daugiabučio aukšte. Kavinės staliukai įrengti ant unikalios besusukančios konstrukcijos, kuri apie savo ašį apsisuka per 55 minutes. “Paukščių tako” lankytojai turi galimybę skanauti patiekalų iš europietiškos virtuvės meniu.

Šių metų gastronominės skonio istorijos prasideda nuo žvilgsnio į horizontą. Sostinės urbanistinę panoramą aukščio toliuose keičia miškai. Rudenėjanti panorama nuneša mintis į vasaros prisiminimus. O lėkštėje – ryškios spalvos, laiko patikrinti deriniai, nukeliantys ragautoją į lietuviškų sezoninių skonių dermę, kuo toliau nuo miesto triukšmo į jaukų, ramų poilsį žiemai besiruošiančioje gamtoje. Į miško trobelę, šalia lėtai čiurlenančio upelio ir šilumą skleidžiančio laužo.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Užkandis

Trinta sviestinių moliūgų sriuba (Vegetariška)

Mėlynojo pelėsio sūrio kremas, kepintos moliūgo sėklos, česnako pelenai

Tai išskirtinai iš lietuviškų produktų pagaminta, rudeniu „alsuojanti“ sriuba (mėlynasis pelėsinis sūris iš Šilutės).

Pagrindinis patiekalas

Menkės filė

Kepinti špinatai, kruopainis, deginto sviesto padažas

Tai patiekalas, kuriame susipina šiaurietiška žuvis, prancūziškas padažas ir lietuviškos kruopos.

ARBA

Kepta anties kulšelė

Beržo dūmuose parūkyta bulvių košė, karamelizuotos morkos, kale traškutis, laukinių spanguolių padažas

Artėjančias žiemos šventes simbolizuojantis patiekalas, kur rūkytos bulvės ir spanguolės leidžia pasijusti lyg valgytum miško trobelėje, o traškus kale kopūsto lapas suteikia šventinės elegancijos.

Sausio 13-osios g. 10, Vilnius

Virtuvės šefė – Irena Skrockienė

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Rezervacijai:

+370 5 2525333

ekskursijos@telecentras.lt

www.facebook.com

Degustacijų pateikimo laikas:

I – VII 11:00 – 20:00