Restoranas „Paukščių takas“ įsikūręs aukščiausio šalies statinio 19 aukšte, 165 m aukštyje, arba 55 daugiabučio aukšte. Kavinės staliukai įrengti ant unikalios besusukančios konstrukcijos, kuri apie savo ašį apsisuka per 55 minutes. “Paukščių tako” lankytojai turi galimybę skanauti patiekalų iš europietiškos virtuvės meniu.
Šių metų gastronominės skonio istorijos prasideda nuo žvilgsnio į horizontą. Sostinės urbanistinę panoramą aukščio toliuose keičia miškai. Rudenėjanti panorama nuneša mintis į vasaros prisiminimus. O lėkštėje – ryškios spalvos, laiko patikrinti deriniai, nukeliantys ragautoją į lietuviškų sezoninių skonių dermę, kuo toliau nuo miesto triukšmo į jaukų, ramų poilsį žiemai besiruošiančioje gamtoje. Į miško trobelę, šalia lėtai čiurlenančio upelio ir šilumą skleidžiančio laužo.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Užkandis
Trinta sviestinių moliūgų sriuba (Vegetariška)
Mėlynojo pelėsio sūrio kremas, kepintos moliūgo sėklos, česnako pelenai
Tai išskirtinai iš lietuviškų produktų pagaminta, rudeniu „alsuojanti“ sriuba (mėlynasis pelėsinis sūris iš Šilutės).
Pagrindinis patiekalas
Menkės filė
Kepinti špinatai, kruopainis, deginto sviesto padažas
Tai patiekalas, kuriame susipina šiaurietiška žuvis, prancūziškas padažas ir lietuviškos kruopos.
ARBA
Kepta anties kulšelė
Beržo dūmuose parūkyta bulvių košė, karamelizuotos morkos, kale traškutis, laukinių spanguolių padažas
Artėjančias žiemos šventes simbolizuojantis patiekalas, kur rūkytos bulvės ir spanguolės leidžia pasijusti lyg valgytum miško trobelėje, o traškus kale kopūsto lapas suteikia šventinės elegancijos.
Sausio 13-osios g. 10, Vilnius
Virtuvės šefė – Irena Skrockienė
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Rezervacijai:
+370 5 2525333
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 11:00 – 20:00