Vienas pirmųjų itališkų restoranų Vilniuje, skaičiuojantis 25 gyvenimo metus, turintis savo istoriją ir ištikimus svečius. Kokybė tai atsakomybė, kuri pirmiausia kyla iš pagarbos svečiui. St. Valentino yra įsimylėję Italiją ir itališką virtuvę. Jų filosofija labai paprasta, kaip visa itališka virtuvė,- autentiški, kokybiški ir švieži produktai, jauki namų atmosfera, betarpiškas bendravimas ir Meilė tam, ką daro. Restoranas dirba nuo ankstyvųjų pusryčių pereidami į “Brunch’ą”, kurių metu galite mėgautis šedevrais tapusiomis mūsų “Grande” brusketomis, iki vėlyvos itališkos vakarienės su kruopščiai atrinktais itališkais vynais. St. Valentino restorano durys ir širdys visada atvertos Jums, mieli svečiai!

St. Valentino restoranas kviečia visus į degustacinę kelionę po Italijos Pjemonto regioną, kuris subtiliai alsuoja prabangiųjų juodųjų trumų, juodojo šokolado, lazdyno riešutų skoniais bei išraiškingais vyno aromatais. Pjemontas garsėja drąsiais regioniniais valgiais, tačiau toli nenutoldamas nuo tradicijų. Visa tai įkvepė sukurti šį degustacinį meniu, kuriuo stengėmės perteikti šio Italijos krašto skonius.

Pirmieji patiekalai atskleidžia italų kultūros paveldą, perteikiant šviežumą, darną ir subtilų skonį. Restoranas siūlo pasirinkti lengvai skrudintą elnienos karpačą su tradiciniu Pjemonto BAGNA CAUDA AIOLI padažu arba naminius TORTELONI su baravykų-bulvių įdaru, kurie pagardinami šviežiais juodaisiais trumais. Pagrindiniai patiekalai tarsi maisto meno kūriniai – čia vyrauja išraiškingi skoniai ir drąsios kombinacijos, – lėtai ruošta ėrienos išpjova su Pjemonto lazdyno riešutų kremu ir kruopščiai ruoštu raudonojo vyno padažu arba žemoje temperatūroje ruošta menkės mozaika su intensyvaus skonio ančiuvių padažu, sezoninėmis daržovėmis bei skonio visumą apjungiančiais upėtakio ikrais.

Na ir desertui siūlo Pjemonto regiono lazdyno riešutų PANNA COTTA, kur lengvas saldumas persipina su karštojo šokolado intensyvumu ir paliečia giliausius skonio malonumų receptorius.

Patiekalus kūrė iš kokybiškų ir šviežių sezoninių produktų, kurių subtilumą atskleis siūlomi vyno deriniai suteikiantys kiekvienam kąsniui įsimintinumo.

St. Valentino restoranas kviečia tyrinėti skonių pasaulį, kuris gali pakylėti Jūsų pojūčius ir nuvesti į nepakartojamą kulinarinę kelionę bei suteikti žavingą gastronominę patirtį.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Šefo komplimentas

Ryžių traškutis, tuno tartaras, upėtakio ikrai, laiškinis česnakas

Užkandis

Lengvai skrudintos elnienos karpačas, BAGNA CAUDA AIOLI padažas, lazdynų riešutai, gervuogės, švieži juodieji trumai, naminiai GRISSINI

ARBA

Rankų darbo TORTELONI su baravykų, bulvių įdaru, kreminis parmezano ir avių pieno sūrio padažas, smidrai, švieži juodieji trumai, parmezano traškučiai

Pagrindinis patiekalas

Žemoje temperatūroje lėtai ruošta ėrienos išpjova, lazdynų riešutų kremas, deginti baravykai, raudono vyno padažas

ARBA

Menkės file, sodrus ančiuvių padažas, traškios sezoninės daržovės (smidrai, šparaginės pupelės, jaunos morkytės, Edamame pupelės), upėtakio ikrai

Desertas

Lazdynų riešutų PANNA COTTA, juodasis šokoladas, amareto sausainių „žemė“, šviežios uogos, lazdynų riešutų griliažas

Pabaigai

Baro komplimentas

***

Dviejų taurių vyno derinimas (pirmąjam ir pagrindiniam patiekalui) pagal pageidavimą už papildomą mokestį.

Vilniaus g. 47 / Trakų g. 18, Vilnius 

Virtuvės šefas – Giedrius Videika 

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Rezervacijai:

+370 652 65 777;

+370 5 23141 98;

stvalentinas9@gmail.com

www.stvalentino.lt 

www.facebook.com

Degustacijų pateikimo laikas:

I – IV 15:00 – 22:00

V – VI 15:00 – 23:00

VII 15:00 – 21:00