Restoranas Siesta – europietiškos virtuvės restoranas šeimoms ir maisto entuziastams. Kiekvienas mūsų meniu patiekalas yra originalus mūsų šefo kūrinys, kuris tradicinius europietiškus receptus pagardina savitu stiliumi ir kur kiekviena lėkštė pasakoja savo istoriją.

Mūsų virtuvės koncepcija yra paremta paprastumo bei estetikos puoselėjimu. Tikime, kad reikia leisti ingredientams atsiskleisti, pabrėžti jų natūralų skonį ir tekstūrą. Ši filosofija atsispindi kiekviename mūsų patiekale, tad kiekvienas kąsnis – tai subtilių skonių ir aromatų atradimas. Mūsų restorane svarbu ne tik maistas, bet ir istorijos, kuriomis dalijamasi tarp šių sienų. Siesta – tai vieta, kur šeimos renkasi švęsti brangių gyvenimo akimirkų, kur draugai atvyksta kurti neišdildomų prisiminimų, kur net ir nepažįstamus žmones vienija bendra meilė maistui.

Gastro savaitės metu įvairūs restoranai bei kavinės siekia sukurti šventę siūlydami Jums specialius meniu ir kulinarines patirtis. Tai ne tik patiekalų ragavimas, bet ir džiaugsmo bei ryšio, kurį teikia maistas, šventė. Tai metas, kai žmonės susirenka pažinti naujų skonių, dalintis istorijomis ir vertinti maisto gaminimo meno.

Restoranas Siesta šių metų Gastro istoriją pradeda nuo antienos rillettes. Tai tradicinis patiekalas kilęs iš Prancūzijos, ruošiamas iš antienos kojelių, „confit“ būdu. „Confit“ – tai senoviškas produktų ruošimo ir konservavimo metodas, kada mėsa kepama ilgai, žemoje temperatūroje, anties arba kituose taukuose, tada paliekama sustingti, taip produktas būdavo konservuojamas ir galėjo būti ilgai laikomas neturint šaldymo prietaisų.

Gastro meniu „rillettes“ versija yra patiekiama trapios tešlos tartaletėje su skrudintomis pistacijomis, vytintu kumpiu ir slyvų bei raudono vyno glazūra.

Veiksmui įsibėgėjant keliaujame prie pagrindinio patiekalo – Vilkešerio filė su traškia daržovių plutele, švelniu topinambų kremu ir svieste skrudintais brokoliais. Vilkešeris – labai vertinama žuvis, pasižyminti subtiliu skoniu ir baltos spalvos mėsa. Ji aptinkama įvairiose pasaulio vietose, įskaitant Viduržemio, Atlanto ir Ramųjį vandenynus. Patiekalas, kurį siūlome skanauti gastro savaitės metu – tai kulinarinių tradicijų sintezė, kurioje šviežias jūros vikešerio skonis susilieja su žemišku žieminių bulvių bei brokolių skoniu. Suderinus šiuos elementus, sukuriamas patiekalas, kuriuo atiduodama duoklė ir žemei, ir jūrai, sukuriama skonių ir tekstūrų simfonija, kuri neabejotinai sužavės jūsų pojūčius.

Vilkešerio filė, dengta traškių daržovių plutele, skrudinama degintame svieste. Garnyrui patiekiamas svieste skrudintas brokolis, žieminė bulvė ir švelnus topinambų kremas.

Na o Gastro degustacijos pabaigai siūlome desertą su ne mažiau įdomia istorija – obuolių Pavlova. Dėl tikrosios Pavlovos kilmės tarp Australijos ir Naujosios Zelandijos tebevyksta draugiškos diskusijos, mat abi šalys tvirtina, kad išrado šį kultinį desertą. Tačiau viena tikrai aišku – Pavlovą įkvėpė garsiosios rusų balerinos Anos Pavlovos apsilankymas Pietų pusrutulyje, o jo lengva ir trapi tekstūra primena jos šokio grakštumą ir eleganciją. Dėl savo subtilaus ir rafinuoto charakterio jis tapo mėgstamiausiu elegantiškų vakarienių bei švenčių patiekalu daugelyje pasaulio šalių.
Mūsų Pavlovos interpretacija absoliučiai rudeniška: obuolių morengas, obuolių ir sūrio kremas, obuolių putėsiai, obuolių gelis, obuoliai ir čiobrelis.

Taigi, visai nesvarbu, ar esate aistringas gurmanas, ar tiesiog mėgstate skaniai pavalgyti, Gastro savaitė – tai nepamirštama šventė, įkūnijanti maisto magiją ir bendrumo dvasią.

Užsukite ir ragaukite!

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Užkandis

Antienos rillettes, slyvų ir raudonojo vyno glazūra, pistacijos ir vytintas kumpis.

Pagrindinis patiekalas

Vilkešerio filė su traškia daržovių plutele, švelnus topinambų kremas ir svieste skrudinti brokoliai

Desertas

Obuolių Pavlova

Pakrantės g. 4, Vareikonių k., Babtų sen., Kauno r

Virtuvės šefas – Justinas Barzda

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Rezervacijai:

+370 614 98198

info@restoranassiesta.lt

https://restoranassiesta.lt/

www.facebook.com

Degustacijų pateikimo laikas:

I – IV 15:00 – 22:00

V – VI 15:00 – 23:00

VII 15:00 – 21:00