Restoranas „Café Montmartre“ įsikūrė priešais Filharmoniją, vos už kelių žingsnių nuo Rotušės – pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje. Beveik prieš 10 metų jį atidarė Thomas, prancūzas, gyvenantis Lietuvoje nuo devintojo dešimtmečio vidurio.
2013 m. atidaryti restoraną „Café Montmartre“ mus įkvėpė meilė prancūzų kultūrai, muzikai ir gardžiam naminiam maistui. Tiek Thomas, tiek dauguma prancūzų šeimų užaugo su šilta nuostabaus skonio svogūnų sriuba savaitgalio priešpiečiams ir įvairiomis šviežiai keptomis bandelėmis, bagetėmis, kruasanais ir pyragaičiais per didelius šeimos pusryčius. Taigi, pagalvojome: kodėl gi neperkėlus autentiško Prancūzijos skonio į Vilnių, mūsų naujuosius namus?
Restorane „Café Montmartre“ siekiame savo svečiams patiekti tradiciškiausią, autentiškiausią ir aromatingiausią prancūzišką maistą. Galiausiai, mūsų tikslas ir viltis – su kiekvienu kąsneliu perkelti vilniečius ir miesto svečius į gyvybingas, šurmuliuojančias Paryžiaus gatves, mažus restoranėlius ir barus…
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
Užkandis
Salade Niçoise
Salotos su tunu, juodosiomis alyvuogėmis, šparaginėmis pupelėmis, pomidorais, kietai virtais kiaušiniais, raudonaisiais svogūnais, bulvėmis ir alyvuogių aliejaus užpilu
Pagrindinis patiekalas
Boeuf Bourguignon
Tradicinis prancūziškas patiekala – raudonojo vyno padaže troškinta jautiena su svogūnais, grybais, šonine ir aromatinėmis žolelėmis. Patiekiamas su bulvių piure.
Desertas
Tarte Tatin
Apverstas pyragas su karamelizuotais obuoliais, patiekiamas su vaniliniais ledais.
Didžioji g. 40, Vilnius
Virtuvės šefė – Erika Žilinskienė
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
Rezervacijai:
+370 612 89269
Degustacijų pateikimo laikas:
I – IV 12:00 – 22:00
V – VI 12:00 – 23:00
VII 12:00 – 21:00