Restoranas „Stikliai“ šalyje ir už jos ribų garsėja rafinuotais skoniais, aukšta aptarnavimo kultūra, elegancija ir subtilia prabanga. Tai – vienas geriausiai Lietuvoje vertinamų restoranų, kurio istorija prasidėjo dar 1987 metais ir tęsiasi iki šių dienų.
„Stiklių“ meniu rasite lietuviškais akcentais paįvairintus europietiškos virtuvės patiekalus, ruošiamus pagal prancūziškas technikas. Restorano virtuvės šefas itin vertina vietinę produkciją – didžioji dalis šviežių daržovių, vaisių, uogų ir prieskoninių žolelių yra užauginama „Stikliams“ priklausančiame natūriniame ūkyje Dubingiuose.
Šią Gastronomijos savaitę „Stiklių“ virtuvės šefas svečiams pasiūlys meniu, įkvėptą XVII-XIX a. Lietuvos bajorų patiekalais. Meniu derės tradiciniai ir egzotiški produktai, senosios ir šiuolaikinės maisto gamybos technologijos bei moderni estetika. Dėmesio centre atsidurs Lietuvos ežerų žuvys, žvėriena, šakninės daržovės ir kiti mūsų krašto produktai, kuriuos naujai atrasti padės tolimų kraštų skoniai.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Šaltas užkandis
Eršketas, aluje virti burokėliai, burokėlių drebučiai, eršketo sultinys, baziliko ir yuzu ledinukas
Karštas užkandis
Miško grybų kremas, grybų consommé ir putos, džiovintų baravykų pudra
Pagrindinis patiekalas
Elnienos nugarinė, bulvių šimtalapis, miško grybai, pievagrybių piurė, vyne troškinti svogūnai, champenoise padažas
ARBA
Lydeka, beurre blanc padažas, petražolių putėsiai, salierų ir migdolų piurė, lydekos sultinys, šafranas
Desertas
Aguonpienio ir migdolų pieno putėsiai, aguonų traškutis, medaus ir Krupniko ledai, aguonų pudra
Gaono g. 7, Vilnius
Virtuvės šefas – Rytis Kairys
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Rezervacijai:
+370 5 2649580
Degustacijų pateikimo laikas:
II – VI 17:00 – 23:00