Restoranas „Stikliai“ šalyje ir už jos ribų garsėja rafinuotais skoniais, aukšta aptarnavimo kultūra, elegancija ir subtilia prabanga. Tai – vienas geriausiai Lietuvoje vertinamų restoranų, kurio istorija prasidėjo dar 1987 metais ir tęsiasi iki šių dienų.

„Stiklių“ meniu rasite lietuviškais akcentais paįvairintus europietiškos virtuvės patiekalus, ruošiamus pagal prancūziškas technikas. Restorano virtuvės šefas itin vertina vietinę produkciją – didžioji dalis šviežių daržovių, vaisių, uogų ir prieskoninių žolelių yra užauginama „Stikliams“ priklausančiame natūriniame ūkyje Dubingiuose.

Šią Gastronomijos savaitę „Stiklių“ virtuvės šefas svečiams pasiūlys meniu, įkvėptą XVII-XIX a. Lietuvos bajorų patiekalais. Meniu derės tradiciniai ir egzotiški produktai, senosios ir šiuolaikinės maisto gamybos technologijos bei moderni estetika. Dėmesio centre atsidurs Lietuvos ežerų žuvys, žvėriena, šakninės daržovės ir kiti mūsų krašto produktai, kuriuos naujai atrasti padės tolimų kraštų skoniai.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Šaltas užkandis

Eršketas, aluje virti burokėliai, burokėlių drebučiai, eršketo sultinys, baziliko ir yuzu ledinukas

Karštas užkandis

Miško grybų kremas, grybų consommé ir putos, džiovintų baravykų pudra

Pagrindinis patiekalas

Elnienos nugarinė, bulvių šimtalapis, miško grybai, pievagrybių piurė, vyne troškinti svogūnai, champenoise padažas

ARBA

Lydeka, beurre blanc padažas, petražolių putėsiai, salierų ir migdolų piurė, lydekos sultinys, šafranas

Desertas

Aguonpienio ir migdolų pieno putėsiai, aguonų traškutis, medaus ir Krupniko ledai, aguonų pudra

Gaono g. 7, Vilnius

Virtuvės šefas – Rytis Kairys

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Rezervacijai:

+370 5 2649580

restaurant@stikliaihotel.lt

www.stikliai.com

Degustacijų pateikimo laikas:

II – VI 17:00 – 23:00