Virtienių restoranėlis, unikalus, tuom kad tradiciniai Žiemgalos krašto virtieniai – gaminami rankomis. Restoranas gali pasiūlyti daugiau nei 20 skirtingų rūšių virtienių, su tradiciniais ir tik šiam kraštui būdingais įdarais. O su kuo buvo valgomi virtieniai ir su kuo ne, sužinosite, atvykę pas juos!
Žiemgalos krašte, pačiame Joniškio centre įsikūręs Virtienių restoranėlis jau trečius metus sėkmingai priimantis svečius ne tik Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio. Virtienių restoranėlis, tai šeimos verslo gildija, su šeimos tradicijomis ir šilta namų aplinka.
Rankų darbo virtiniai (virtieniai) ruošiami pagal senovinius, tradicinius ir vietinius receptus. Šiuo metu galime jums pasiūlyti apie 20 skirtingų rūšių virtienių, nuo senovinių lašiniuočių iki šių dienų modernistinių įdarų.
Skanu, šviežia, paruošta su meile Jums ir Jūsų šeimai.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Šefo komplimentas
Baltos kvietinės duonos riekelė pagardinta su baravykų sviestu ir smulkiai kapotu naminiu kumpiu
Užkandis
Žiemgalos krašto degustaciniai užkandžiai- skaba putra, taukvarškė, naminis sūris, netikras zuikis ir naminė šaltiena – pateikiama su krienais ir juoda duona
Pagrindinis patiekalas
Virtieniai – porciją sudarytų aštuonių skirtingų rūšių. Pateikiama su naminiais raugintais kopūstais ir grietine. Porciją sudaro šie virtieniai – lašiniuočiai, joniškietiški, varškės ir peletrūno, kiaulienos ir baravykų, vištienos su voveraičių , Medvilionių dvaro, pusvarškėtis, cementinis
Desertas
Naminės bandelės iškeptos pagal senovinį šeimos receptą su varškės įdaru, bei rūkytų lašinukų įdaru
Gėrimas
Karštas naminis kisielius
***
Virtienių raitymo edukacija. Unikali galimybė įšmokti pasigamintis virtienius namuose. Pademonstruosime ir pamokinsime raityti virtienius skirtingais būdais . Išmokinsime kaip teisingai užsiminkyti tešlą namuose ir pasigaminti įdarus. Pagamintus jūsų virtienius – užsaldome ir atiduodame į namus išsinešti . Išrašome sertifikatą su virtienių raitymo mokymais.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
Šefo komplimentas
Baltos kvietinės duonos riekelė pagardinta su baravykų sviestu ir smulkiai kapotu naminiu kumpiu
Užkandis
Žiemgalos krašto degustaciniai užkandžiai – skaba putra, taukvarškė, naminis sūris, netikras zuikis ir naminė šaltiena pateikiama su krienais ir juoda duona
Pagrindinis patiekalas
Virtieniai – porciją sudarytų aštuonių skirtingų rūšių
Pateikiama su naminiais raugintais kopūstais ir grietine. Porciją sudaro šie virtieniai – lašiniuočiai, joniškietiški, varškės ir peletrūno, kiaulienos ir baravykų, vištienos su voveraičių , Medvilionių dvaro, pusvarškėtis, cementinis
Desertas
Naminės bandelės iškeptos pagal senovinį šeimos receptą su varškės įdaru, bei rūkytų lašinukų įdaru.
Gėrimas
Karštas naminis kisielius
***
Trumpa ekskursija po Joniškio miestą, tai puiki galimybė susipažinti su miesto istorija. Aplankyti lankytinius objektus.
Miesto aikštė 11, Joniškis
Virtuvės šefė – Jolita Stilbienė
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur ir 40 Eur
Rezervacijai:
+370 680 81101
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VI 15:00 – 18:00