Virtienių restoranėlis, unikalus, tuom kad tradiciniai Žiemgalos krašto virtieniai – gaminami rankomis. Restoranas gali pasiūlyti daugiau nei 20 skirtingų rūšių virtienių, su tradiciniais ir tik šiam kraštui būdingais įdarais. O su kuo buvo valgomi virtieniai ir su kuo ne, sužinosite, atvykę pas juos!

Žiemgalos krašte, pačiame Joniškio centre įsikūręs Virtienių restoranėlis jau trečius metus sėkmingai priimantis svečius ne tik Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio. Virtienių restoranėlis, tai šeimos verslo gildija, su šeimos tradicijomis ir šilta namų aplinka.

Rankų darbo virtiniai (virtieniai) ruošiami pagal senovinius, tradicinius ir vietinius receptus. Šiuo metu galime jums pasiūlyti apie 20 skirtingų rūšių virtienių, nuo senovinių lašiniuočių iki šių dienų modernistinių įdarų.

Skanu, šviežia, paruošta su meile Jums ir Jūsų šeimai.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Šefo komplimentas

Baltos kvietinės duonos riekelė pagardinta su baravykų sviestu ir smulkiai kapotu naminiu kumpiu

Užkandis

Žiemgalos krašto degustaciniai užkandžiai- skaba putra, taukvarškė, naminis sūris, netikras zuikis ir naminė šaltiena – pateikiama su krienais ir juoda duona

Pagrindinis patiekalas

Virtieniai – porciją sudarytų aštuonių skirtingų rūšių. Pateikiama su  naminiais raugintais kopūstais ir grietine. Porciją sudaro šie virtieniai – lašiniuočiai, joniškietiški, varškės ir peletrūno, kiaulienos ir baravykų, vištienos su voveraičių , Medvilionių dvaro, pusvarškėtis, cementinis

Desertas

Naminės bandelės iškeptos pagal senovinį šeimos receptą su varškės įdaru, bei rūkytų lašinukų įdaru

Gėrimas

Karštas naminis kisielius

***

Virtienių raitymo edukacija. Unikali galimybė įšmokti pasigamintis virtienius namuose. Pademonstruosime ir pamokinsime raityti virtienius skirtingais būdais . Išmokinsime kaip teisingai užsiminkyti tešlą namuose ir pasigaminti įdarus. Pagamintus jūsų virtienius – užsaldome ir atiduodame į namus išsinešti . Išrašome sertifikatą su virtienių raitymo mokymais.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur

Šefo komplimentas

Baltos kvietinės duonos riekelė pagardinta su baravykų sviestu ir smulkiai kapotu naminiu kumpiu

Užkandis

Žiemgalos krašto degustaciniai užkandžiai – skaba putra, taukvarškė, naminis sūris, netikras zuikis ir naminė šaltiena pateikiama su krienais ir juoda duona

Pagrindinis patiekalas

Virtieniai – porciją sudarytų aštuonių skirtingų rūšių

Pateikiama su  naminiais raugintais kopūstais ir grietine. Porciją sudaro šie virtieniai – lašiniuočiai, joniškietiški, varškės ir peletrūno, kiaulienos ir baravykų, vištienos su voveraičių , Medvilionių dvaro, pusvarškėtis, cementinis

Desertas

Naminės bandelės iškeptos pagal senovinį šeimos receptą su varškės įdaru, bei rūkytų lašinukų įdaru.

Gėrimas

Karštas naminis kisielius

***

Trumpa ekskursija po Joniškio miestą, tai puiki galimybė susipažinti su miesto istorija. Aplankyti lankytinius objektus.

Miesto aikštė 11, Joniškis

Virtuvės šefė – Jolita Stilbienė

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur ir 40 Eur

Rezervacijai:

+370 680 81101

striugaite@gmail.com

Degustacijų pateikimo laikas:

I – VI 15:00 – 18:00