Restoranas “Vasaris” Aukštaitijos regione žinomas kaip nardantis po gastronominę istoriją bei “prikeliantis” antrajam gyvenimui įvairias šimtmečio receptūras. “Vasaris” atiduoda ypatingą pagarbą įžymioms kraštą puoselėjusioms asmenybėms, kaip antai – Gabrielė Petkevičaitė – Bitė, Juozas Miltinis, Sofija Smetonienė… ir kitiems bei kviečia maisto gurmanus atrasti aukštuomenės skonių paletę Panevėžyje, Aukštaitijos sostinėje, išgyvenančioje šiuo metu didelį kūrybinį ir kultūrinį renesansą.
“Gastonominės savaitės” degustacinio meniu pasiūlymai – ypatingi tuo, kad esate kviečiami į viliokišką pasimatymą –  apnuoginsime Aukštaitijos regiono nei gastronomijos istorijos flirtą. Skanausite ir gėrėsitės paslaptinguoju šimtmečio bei kulinarijos santykiu.

Junkitės į degustaciją, kurioje kiekvienas kąsnis – kelionė per laiką ir skonius. Restorano “Vasaris” kulinarai pristatys retus patiekalus ir gėrimus iš skirtingų istorinių laikotarpių.

Ko tikėtis?
– Senovės Aukštaitijos skoniai
– Šimtmečio virtuvės paslaptys
– Ypatingi delikatesai, menantys renesansą
– Aukštuomenės stalo patiekalai
Restoranas “Vasaris” sukūrė unikalų meniu, atkuriantį prabangą ir paprastumą kiekviename kąsnyje. Atskleiskite istorinės gastronomijos paslaptis ir leiskite visai skonių paleitei bei jūsų vaizduotei nunešti jus į kitus laikus.

Patiekalai, sukurti pagal 800 metų senumo receptūras: Hildegardos sriuba, užkandis „Milenium“. Bei patiekalai iš Aukštaitijos aukštuomenės gyvenimo: Smetonienės medžioklių bigosas, Bitės desertas.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Sriuba

Hildegardos sriuba

Užkandis

„Milenium“

Smetonienės medžioklių bigosas

Desertas

Bitės desertas

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur

Šefo komplimentas

Bajoriška „burnelė“

Sriuba

Hildegardos sriuba

Užkandis

„Milenium“

Smetonienės medžioklių bigosas

Desertas

Bitės desertas

Gėrimas

Aukštaitiškas vynas

Aukštaičių g. 88, Panevėžys

Virtuvės šefė – Nijolė Talijūnienė 

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur ir 40 Eur

Rezervacijai:

+370 603 243 85

+370 646 65466

Pasiulymai@vasaris.lt 

www.vasaris.lt 

Degustacijų pateikimo laikas:

V – VII 15:00 –  22:00