Dariaus Gumbrevičiaus nuotr.

Kauno Nemuno saloje esančią Žalgirio areną, ko gero, žino kiekvienas lietuvis – čia vyksta įvairiausi renginiai, o tarp jų ir azarto kupinos krepšinio kovos. Tačiau gero maisto mėgėjai šią vietą įsiminę ir dėl dar vienos priežasties – čia įsikūrusio restorano „Sala“. Spalio 23-sios, pirmadienio, vakarą svečius į „Salą“ pakvietė „Gero skonio“ klubas, kartu su partneriais surengęs įsimintiną vakarienę.

Maisto entuaziastų, žingeidžių gurmanų, svetingumo sektoriaus profesionalų vakarienės vis kitame mieste, vis naujame restorane – tai graži ir ilgametė tradicija, kurią inicijuoja žurnalas „Geras skonis“. Tie, kas čia vieši pirmąsyk, būna nustebinti ir vakaro koncepcijos, ir jaukios, neformalios atmosferos.

Būtent tokia šventės, bet ir atsipalaidavimo nuotaika pirmadienį karaliavo stilingame Kauno restorane vandenų supamoje Nemuno saloje. Gausiu svečių būriu pasidžiaugė ir smagaus vakaro, skanių įspūdžių jiems palinkėjo Daivos Tamošiūnaitės pristatyta Žalgirio arenos direktorė Radvilė Krušinskienė.

Dariaus Gumbrevičiaus nuotr.

„Gero skonio“ klubo vakarienėse apstu smagaus bendravimo ir juoko, o taip pat ir dalykinių pažinčių, naujų produktų ir paslaugų pristatymo. Tačiau dėmesio centre kassyk atsiduria vakarienė, kurią ruošia restorano komanda. Ji unikali tuo, jog būna kuriama būtent tik tam vienam vakarui. Žinoma, virtuvės šefas ar šefė gali pademonstruoti savo gaminimo stilių, braižą, tačiau patiekalų ir jų derinių su gėrimais kūrimas tampa maloniu tik to vienintelio vakaro iššūkiu.

Įsimintiną vakarienę „Salos“ svečiams ruošė virtuvės šefė Jolanta Gervienė, kartu su komanda svečiams pasiūliusi patiekalų iš antienos, triušienos bei jautienos, šįsyk derintų su alumi. Deriniai su šiuo gėrimu tapo tikra staigmena jau nepirmąsyk viešėjusiems „Gero skonio“ klube. Ar dar reikia pridurti, jog alus tapo net simbolišku gėrimu vakarieniaujant pastate, į kurio sienas, rodos, įsismelkusios krepšinio sirgalių skanduotės. Papildoma atrakcija tapo ir balsavimas už geriausią patiekalo ir gėrimo derinį. Ši kiekvienos vakarienės dalis visada sukuria intrigą.

Tokią maisto ir alaus derinimo galimybę įkvėpė vienas iš klubo partnerių – UAB Švyturys Utenos alus, kurio pristatyti gėrimai svečius lydėjo nuo aperityvo iki pat deserto. Bendrovę vakarienės metu atstovavo alaus ambasadoriai Emilja Miltenytė ir Nerijus Keršis.

Jau minėtos skirtingų rūšių mėsos patiekalus virtuvės šefė J.Gervienė galėjo ruošti iš aukščiausios kokybės produkcijos. Ja pasirūpino įmonė „Baltic Larus“ – patikimas ir ilgametis klubo vakarienių partneris, turintis 2 žinomus mėsos produkcijos prekės ženklus bei aprūpinantis mėsa ir paprastus vartotojus, ir svetingumo sektorių.

Vakarienė Kaune neapsėjo ir be saldumynų. Dar vienu partneriu tapo įmonė „Choco Group“, dar 2015-ais metais šokolado gamybą pradėjusi būtent Kauno rajone. Vakaro svečiai iš įmonės direktoriaus Vytauto Stankevičiaus nemažai sužinojo apie šokolado prekės ženklo „Mulate“ gaminių subtilybes. Šokoladas vilioja išties visus – tuo buvo galima įsitikinti vykusioje įvairių skonių šokolado degustacijoje.

Dariaus Gumbrevičiaus nuotr.

Dar vienas renginio partneris pasirūpino vakaro estetika. Įmonei „ForHoreca“ tai puikiai sekasi, nes ją renkasi daug viešbučių, restoranų ir kitų svetingumo sektoriaus įmonių, kurioms prireikia nuo baldų ar indų iki personalo aprangos. „ForHoreca“ ne tik papuošė stalus išskirtinio dizaino lėkštėmis, bet ir pasirūpino restorano personalo apranga. Ją svečiai su smalsumu apžiūrėjo tuo metu, kai ant stalų keliavo vienas po kito patiekalai.

Vakarienė startavo nuo šaltojo užkandžio – triušienos kepenėlių pašteto, kurį šefė drąsiai derino su baltojo šokolado glazūra bei tamsiuoju alumi. Šokoladas „dalyvavo“ ir karštąjame užkandyje – jis papildė sausai brandintą jautienos mentę. Įsimintinas, akį traukęs buvo ir pagrindinis patiekalas – antienos ir žąsienos terinas su brendyje mirkytomis goji uogomis ir įvairių tekstūrų skirtingomis daržovėmis. Šį elegantišką derinį lydėjo švelnaus ir subalansuoto skonio kartusis alus. Vakaras finišavo desertu, kurį galima įvertinti kaip drąsią klasikos interpretaciją: daugelis jau žino, kaip gerai kriaušės dera su šokoladu, tačiau „Salos“ virtuvės meistrė šį derinį kilstelėjo į naują lygį. Galima nė neabejoti, jog šią užduotį palengvino puikūs „Mulate“ gaminiai.

Liko vos pora mėnesių iki didžiausių metų švenčių, tad netrukus visi pasinersime į pasiruošimo joms šurmulį. Tačiau „Gero skonio“ klubas visada kviečia bent trumpam stabtelėti lėkime ir pasimėgauti geru maistu, gėrimais, smagia draugija. Į tokius stabtelėjimus kviesime ne tik šiais metais, bet ir ateityje.