FIRENZE (fiˈrɛntse) – naujas restoranas prestižiniame Vilniaus rajone Paupys.

Pavadinimas kilo nuo itališko Florencijos miesto pavadinimo. Miesto, kuriame gimė ne tik garsusis Negroni kokteilis, bet įmanoma apalpti nuo meno grožio (Stendalio arba dar kitaip Florencijos sindromas)

Restoranas FIRENZE spinduliuoja itališka meile kokybei ir tikrumui. Nors čia persipina skirtingų Italijos regionų maisto, vyno ir kokteilių paveldas, visgi didžiausias dėmesys tenka Toskanos regionui.

Apžavėti kvapą gniaužiančių Chianti kalvų, vaizdų su kiparisais ir vynuogynais lyg iš paveikslo, nusprendėme, jog didžiausias dėmesys teks būtent šiam regionui.

Galite mus drąsiai vadinti bisstecheria. Restorane paragausite skirtingų aukščiausios kokybės brandintos mėsos kepsnių, tarp jų ir florentietiško bistecca alla fiorentina ir costata. Carpaccio gaminame su vietine chianina jautiena, serviruojame Vitello Tonnato bei rankų darbo pamėgstus visų pasta patiekalus.

Gastronomijos savaitės meniu kūrė šefas Mickey Bhoite, dirbęs nuo Japonijos iki Australijos, Amerikos ir Karibų. Jo karjeroje – Sidnėjus, Niujorkas, Tokijas, Delis, Las Vegasas, taip pat Europos šalys ir įvairūs miestai (Didžioji Britanija, Prancūzija, Italija, Vokietija…). Tačiau Mickey ilgus metus gyveno ir karjerą pradėjo būtent Toskanoje. Jo tikslas skleisti žinią ir rodyti pasauliui toskanietiškos virtuvės skonius bei kokybę.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Šefo komplimentas

Užkandis

,,Gnocco fritto“ su „Prosciutto Pratomagno“ kumpiu ir Pecorino“ sūriu

IR

,,Tortelli“ su omaru, Provolone sūrio sabayon padažu, jaunais brokoliaia bei degintais porais

Pagrindinis patiekalas

„Livornese“ stiliaus juodadėmė menkė su bulvių puta ir artišokais

ARBA

Jautienos išpjova su bulvių ,, šimtalapiu“, baravykais, juodaisiais trumai ir Lambrusco redukcija

Desertas

,,Torta dela nonna” pyragas su lazdyno riešutų ledais, amarena vyšniomis ir morengu

Paupio g. 16, Vilnius

Virtuvės šefas – Mickey Bhoite

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Rezervacijai:

+370 653 92222

labas@firenze.lt

www.firenze.lt

Degustacijų pateikimo laikas:

I – VII 18:00 – 23:00