Kviečiame pažinčiai su skandinaviško stiliaus restoranu Vilniaus širdyje – kviečiame į Elven. Čia paprastumas susijungia su elegancija, o Šiaurės Europos skoniams įkvepiame naujos gyvybės. Šiaurietiškas minimalizmas atsispindi kiekvienoje detalėje ir jį pastebėsite vos įžengę per duris – minimalistinis interjeras, kuriame jaukumą kuria natūralūs žemės tonai, papildyti tikro medžio detalėmis. Mažiau, bet geriau požiūris vyrauja ir mūsų meniu: šviežiausi vietiniai produktai kviečia jus leistis į šiaurietiškų skonių kelionę. Ir, žinoma, viską ruošiame čia pat – nuo naminės duonos, kurią kasdien kepame su meile, iki išskirtinių desertų, nuo kurių apsals širdis. Elven kviečia atrasti naujus ir jau labai nostalgiškus skonius stilingoje aplinkoje, kurioje trūksta tik jaukių pokalbių šurmulio.
Bulvių pyragas su Bakalhau
Bakalhau – vytinta ir sūdyta menkė. Tai senas žuvies konservavimo būdas, itin populiarus portugalijoje bei norvegijoje. Jos paruošimo būdų bei receptų nemaža, tačiau beveik visais atvėjais prieš naudojimą Bakalhou brinkina 24 valandas šaltame vandenyje vis pakeičiant jį šviežiu. Dėl to Bakalhou turi specifinį skonį ir tekstūrą kas suteikia šiam produktui unikalumo. Nenuostabu, kad maistą mėgstantiems smalsuoliams tai nebus pirma patirtis paragavus Bakalhou, tačiau įdomu kokia jų pirma istorija paragavus šį unikalų produktą ir su kokia istorija vakarą palydės paragavę Bulvių pyrago su Bakalhou Elven restorane per Lietuvos Gastronomijos savaitę.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Užkandis
Skumbrė, kanapių sėklos, porai, marinuoti svogūnai, petražolės
Pagrindinis patiekalas
Bulvių pyragas, porai, pankoliai, petražolės, Bacalao, silkės ikrai
Desertas
Šaltalankiai, kefyras, juodas šokoladas, ožkos pieno sūris
Stuokos Gucevičiaus g. 7, Vilnius
Virtuvės šefas – Adomas Jegnoras
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Rezervacijai:
+370 699 80680
Degustacijų pateikimo laikas
II – VI 17:00 – 23:00