Pavasariui plačiai išskleidus sparnus, gamtai pasipuošus žaluma ir žiedais, lengva džiaugtis kiekviena diena. Tokio džiaugsmo buvo gausu „Gero skonio“ vakarienėje, balandžio 25-ąją sukvietusioje gurmanus iš skirtingų miestų į Druskininkus. Čia svečiai turėjo progą mėgautis išskirtiniais maisto bei gėrimų deriniais bei įsitikinti, jog smagią, atpalaiduojančią atmosferą padeda kurti smulkiausios detalės. Kartais net tokios, apie kurias dažnas nė nepagalvotume.
Šiuolaikinės gastronomijos gerbėjai jau žino, jog viena iš krypčių atvykus į Druskininkus – modernią europietišką virtuvę pristatantis restoranas „Surr“, veikiantis „Amberton Green SPA Druskininkai“. Čia karaliauja autoriniai talentingo virtuvės šefo kūriniai, o svečiai mėgaujasi neįkyria prabanga bei dėmesiu. Globojami, lepinami ir gardžiai vaišinami buvo ir „Gero skonio“ klubo svečiai, mezgę ar atnaujinę pažintis, aptarę ir rimtesnes, ir lengvesnes temas, besimėgavę vieni kitų draugija.
Kaip ir žadėjo svečius pasveikinusi „Surr“ restorano įkūrėja, savininkė ir vadovė Vesta Žemaitė, tą vakarą jų laukė nepamirštami patiekalai, kurti kuklaus virtuvės genijaus. Tas tylusis kūrėjas – ne vieną įvertinimą pelnęs virtuvės talentas Gabrielius Zajac, balandžio 25-osios vakarą priėmęs iššūkį sukurti unikalią vakarienę. Būtent tokia yra visų „Gero skonio“ klubo susitikimų koncepcija: skirtingi miestai bei restoranai ir tik tam vieninteliam vakarui kurta vakarienė.
Akimirkos iš Gero Skonio klubo restorane SURR
Tam, kad „Surr“ virtuvės šefas su savo komanda galėtų tą iššūkį įgyvendinti, o viešnagė svečiams taptų atsipalaidavimo ir estetikos kupina patirtimi, prireikė nemažos komandos. Tiesa, toji komanda buvo visai čia pat – prie tų pačių staliukų, kaip ir kiti vakarienės svečiai. Tai „Gero skonio“ klubo renginių partneriai, atstovaujantys pačias įvairiausias svetingumo verslo sritis – nuo maisto produktų gamybos bei tiekimo iki prekybos restoranams skirtais baldais.
Virtuvės šefas G.Zajac patiekalus kūrė iš puikios kokybės mėsos – jautienos, antienos bei triušienos, parūpintos UAB „Baltic Larus“, tradiciškai vakarienėje atstovautos smagiosios viktorinų užduočių kūrėjos, rinkodaros direktorės Rūtos Burdzilauskaitės. Dauguma valgytojų jau nė nesistebėjo, jog kai kuriuose patiekaluose mėsa buvo derinta su… šokoladu. Virtuvės komandai lengva tą daryti, kai tas šokoladas yra prekės ženklo „Mulate“, valdomo Kauno rajone veikiančios įmonės „Choco Group“. Savaime suprantama, šokoladas tapo „pagrindiniu smuiku“ ir kuriant desertą – jame derėjo net 3 rūšių šokoladai.
Kaip gi atrodė vakarienės meniu? Svečių pasitikimui – rafinuota filo tešlos spurga (karšto rūkymo antienos filė / trumų pasta / bulvės / portobello / filo apvalkalas / Sriracha majonezas / česnakų kremas / svogūnų laiškai). Fantastiškas šaltasis užkandis – Azijos įkvėptas jautienos kapotinis (sausai brandintas jautienos paslėpsnio didkepsnis/ ponzu ir tahini marinatas / sezamų aliejus / degintas marinuotas raudonas svogūnas / nashi kriaušė / trynių kremas / kriaušių kremas / nori ir ryžių popieriaus traškutis). Nė kiek jam nenusileidęs karštasis užkandis – Meksikos įkvėpta antiena al pastor (antienos filė su prieskoniais / juodojo šokolado mole / frijoles refritos / al pastor marinatas / ananasas, prisodrintas Karibų jūros prieskoniais ir biteriais / jalapenai / garstyčių sėklos / degintas marinuotas svogūnas / kalendra). Pagaliau, pagrindiniam patiekalui – triušienos Velingtonas (triušienos filė / triušienos ir žolelių musas / medaus garstyčios / duxelles su triušienos kepenėlėmis / Serano kumpis / špinatinis krepas / degintų-raugintų kopūstų kremas / triušienos redukcija, šokoladas).
Akimirkos iš Gero Skonio klubo restorane SURR
Akivaizdu, jog tokiems rafinuotiems patiekalams reikėjo itin kruopščiai parinktų gėrimų. Jų kolekcija pasirūpino vakarienės partneris UAB „Eugesta“. Šią vakarienę moderavo gastronomijos žurnalistė ir vyno ekspertė Jūratė Sprindžiūnaitė. Ji taip pat prie kiekvieno patiekalo rekomendavo ir derino vyną. Pasitikimo užkandį lydėjo prosekas, jautienos kapotinį harmoningai papildė „Pinot Noir“ iš vieno seniausių Burgundijos gamintojų „Louis Latour“, o štai prie subtiliojo triušienos Velingtono tobulai derėjo „Allegrini“ vyninės iš Veneto regiono „Pinot Grigio“.
„Gero skonio“ klubo vakarienėse maisto ir gėrimų derinimui visada skiriamas ypatingas dėmesys. O kaip šefui ir gėrimų žinovui ar žinovei pavyko, savo balsais įvertina svečiai. Vakarienės restorane „Surr“ favoritu tapo jautienos kapotinio bei burgundiško „Pinot Noir“ derinys.
Vakaro atmosferą kūrė ne tik maistas, gėrimai, nuotaikingos viktorinos bei geriausio derinio rinkimai. Kone kiekvienąsyk svečiai kviečiami susipažinti su naujienomis, skirtomis svetingumo sektoriui, nesvarbu, ar tai būtų visiems matomi daiktai, o gal net paslauga, suteikianti svečiui daugiau komforto ir patogumo.
Vakarienės Druskininkuose metu įmonė „Jokado“, virtuvės profesionalams, o ir ne tik jiems, pažįstama darbo drabužių tiekėja, pakvietė pasigėrėti apranga, kuria buvo pasipuošusi restorano komanda. Įmonės „Forhoreca“ vadovė ragino atkreipti dėmesį ir į ypatingas lėkštes, atsiradusias prieš kai kuriuos svečius, bei papasakojo, kokie restoranų lauko baldai šiuo metu paklausiausi ir „karščiausi“. Pagaliau, ant lauko baldų restorano terasoje įsitaisę svečiai nori jaustis komfortiškai. O to komforto visada bus žymiai daugiau, jei nuo neprašytų svečių, įkyriųjų uodų, jie bus apginti pasitelkus purškimo sistemą „Be uodų“. Būtent tokią netikėtą, tačiau itin reikalingą naujieną vakarienės svečiams pristatė vakaro partneris MB „Global Studio“.