Šis vasariškas rugsėjis savo šiluma, žydru dangumi ir fantastiškais saulėlydžiais džiugina visus. Nuostabiu besileidžiančios saulės vaizdu, o dar vėliau – pasakiška Vilniaus žiburių panorama gėrėjosi svečiai, rugsėjo 20-osios vakarą susirinkę į restoraną „Horizontas“, įsikūrusį „Vilnius Park Plaza Hotel“. Tądien čia išties atsivėrė nauji horizontai – svečiai ragavo išskirtinių patiekalų, prie kurių derintas neseniai gaminamas, bet jau puikiai vertinamas vynas. 

„Gero skonio“ klubo svečiai buvo vieni pirmųjų, apsilankiusių atsinaujinusiame restorane „Horizontas“. Kaip sakė visus pasveikinusi viešbučio vadovė Jurgita Butrimė, restoranas tarsi įgavo naują veidą ir tas nepaprastai džiugina, o atsiveriantys vaizdai užburia visus. Tą vakarą susirinkusiuosius siekė užburti ir virtuvės šefas Gintaras Martinonis su savo komanda. Kaip jam pasisekė ir kiek vykę buvo patiekalų ir vyno deriniai, galėjo įvertinti vakarienės dalyviai – jai einant į pabaigą, jie balsavo ir išrinko favoritą.

Virtuvės šefas Gintaras Martinonis su savo komanda

Kaip visada „Gero skonio“ klubo vakarienėse, patiekalai buvo ne iš įprasto restorano meniu, tačiau ruošti tik tam vieninteliam vakarui. Žinoma, šefai paprastai šia proga visada demonstruoja savo braižą, tačiau sukuria kai ką unikalaus. Beje, tai viena iš vilionių tikriems gurmanams atkeliauti į „Gero skonio“ vakarienes, o dar – puiki kompanija, naujos pažintys ir jauki atmosfera bei įdomūs pasakojimai.

Kiekvienoje vakarienėje ypatingas dėmesys skiriamas ne tik maistui, tačiau ir gėrimams. Trečiadienio vakarą „Gero skonio“ klubo svečiai turėjo progą ragauti prie patiekalų priderinto lietuviško, Ilzenbergo dvare gimusio aukščiausios kokybės vyno. Jis buvo pagamintas ne tik iš vaisių ar uogų, bet ir iš dvaro vynuogyne augintų vynuogių. Kaip minėjo dvarą valdančios įmonės direktorius Jaroslavas Masliukas, čia pasodintas vynuogynas yra pats didžiausias Lietuvoje, o jį skrupulingai prižiūri bei vyno gamyba rūpinasi patyręs vyndarys Andrius Diliautas. Būtent jis buvo vienas tų, kurie derino vyną ir vakarienės patiekalus, o taip pat pristatė kiekvieną iš gėrimų – pradedant aperityvui pasiūlytu baltu sausu obuolių vynu, baigiant rausvuoju sausu vynuogių ar raudonu pusiau sausu vyšnių vynu.

„Gero Skonio“ klubo svečiai ir partneriai

Ilzenbergo dvaras tapo toli gražu ne vieninteliu klubo narių susitikimo partneriu, jų šįsyk buvo visas penketukas – nuo senbuvių iki prisistačiusių svečiams tokiame vakare pirmąsyk. Ištikimieji klubo vakarienių bičiuliai, įmonė „Baltic Larus“ pasirūpino, kad šefas galėtų dirbti su geriausia mėsos produkcija – šįsyk tai buvo triušiena ir antiena. Virtuvės ir padavėjų komandos apranga pasirūpino bei apie indų madų tendencijas papasakojo, išskirtines lėkštes pademonstravo bendrovė „ForHoreca“. Tai – ištikimieji klubo bičiuliai.

Virtuvės šefas parodyti savo meistrystę galėjo ruošdamas ne tik mėsos, bet ir žuvies patiekalus. Puikios kokybės produkcija – norvegišku upėtakiu ir islandiška menke – pasirūpino jau pora dešimtmečių veikianti įmonė „Fjord Sales“. Pastaruoju metu šaldyta išskirtinės kokybės žuvimi ji aprūpina ne tik svetingumo sektorių, bet prekiauja žuvimi ir savo parduotuvėlėje sostinėje. Vakarienės svečius tą vakarą pasveikino „Fjord Sales“ parduotuvės direktorius Artūras Molodov, kvietęs įvertinti, kaip žuvies patiekalai suskamba derinami su lietuviškais vynais.

Dar vienu nauju klubo bičiuliu ir partneriu tapo bendrovė „ACC Distribution“, kuri yra IT prekių ir buitinės technikos bei elektronikos distributorė Baltijos šalyse. Jos prekių asortimentas itin platus: pradedant vakuumavimo sistemomis, baigiant visai mažyčiais ar dideliais, restoranams, vyninėms, o taip pat naudojimui namuose skirtais vyno šaldytuvais. Tą vakarą svečiai turėjo galimybę nemažai sužinoti apie tai, kam, tarkime, pravartus produktų vakuumavimas, kokiomis sąlygomis turėtų būti laikomas vynas ir panašiai. Šią informaciją svečiai įsidėmėjo – jie galėjo tą pademonstruoti ir laimėti naudingus prekės ženklo „CASO Design“ prizus.

Žinoma, visos vakarienės metu akį traukė ne tik vaizdai už lango, jaukus interjeras ar pristatomi įrenginiai bei indai – kaip visada, kertiniu elementu tapo maistas. Restorano virtuvės komanda svečius tikrai palepino. Užkandžiui ant stalų atkeliavo upėtakio gravlax, lydimas priderinto padažo, daržovių ir duonos. Vėliau susirinkusieji mėgavosi triušienos terinu, derintu net su dviejų rūšių vynu. Vienas iš jų tapo mįsle, kurią buvo kviečiama įminti. Užkandžius keitė du karštieji patiekalai – žuvies ir mėsos: menkės filė su priedais, netikėtai derinta su baltu pusiau saldžiu vynu, ir tikra klasikų klasika – anties krūtinėlė raudonojo pusiau sauso vyšnių-aronijų vyno kompanijoje. Būtent pastarasis patiekalas vakaro pabaigoje paskelbus balsavimo rezultatus tapo svečių favoritu.

Gardi vakarienė finišavo su šokoladiniu desertu, kuris idealiai tiko su raudonu pusiau saldžiu vyšnių vynu, o paskutiniu akordu tapo desertinis obuolių ledo baltas vynas. Simboliška, jog vakaras startavo bei finišavo su gėrimu, gamintu iš populiariausio lietuviško rudens vaisiaus – obuolių.

Vakaro vedėja Daiva Tamošiūnaitė su svečiais atsisveikino tartama „iki pasimatymo“,. Tiesa, jau kitame restorane, o gal ir kitame mieste. Būtent toks ir yra „Gero skonio“ klubo principas – keliauti per Lietuvą ir dalintis su gurmanais naujais atradimais. Ši klubo, įsteigto žurnalo „Geras skonis“, kelionė tęsiasi jau daugiau kaip pora dešimtmečių.