Kaip ir kaskart ruošdami naują numerį dairomės po pasaulį ir Lietuvą, ieškome ir kalbiname tuos, kurie prisideda prie gastronomijos meno progreso. Versdami puslapį po puslapio kviečiame Jus, mieli skaitytojai, susipažinti su jais ir jų gyvenimo aistra.

Restoranų verslo atstovai – svarbi mūsų skaitytojų grupė, tad kiekviename numeryje kelias publikacijas paruošiame išskirtinai jai. Šįkart tradicinę „Gero skonio“ rubriką „HORECA verslui“ pradedame nuo pažinties su naujai išrinktu Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LVVKA) prezidentu – virtuvės šefu Justinu Kapkovičiumi. Toliau Baltijos šalių didmeninės prekybos tinklas „PROMO Cash & Carry“ ir HORECA sektorių aptarnaujanti „PROMO Food Service“ pristato mokymų ciklą „Futureserve Hub“, kurio metu organizuojama 16 edukacinių renginių HORECA sektoriaus darbuotojams didžiuosiuose Lietuvos miestuose. O beveik 20 metų sėkmingai gyvuojančios įmonės „Jokado“ komanda dalinasi savo patirtimi ir aprangos HORECA sektoriaus darbuotojams naujomis tendencijomis. HORECA verslo sėkmė neatsiejama nuo kokybiškų įrengimų. Šiame numeryje Vokietijos bendrovė „CASO Design“ pristato aukštos kokybės profesionalias mėsos brandinimo spintas „DryAged Master“. Jos užtikrins puikias tradicinio sausojo brandinimo proceso sąlygas. O įmonė „Specus sistemos“ pristato magišką mašiną „Pacojet®“, kuri vieno mygtuko paspaudimu padeda maisto produktams išryškėti gryniausia ir natūraliausia forma, sukurti unikalius skonius, bei pasakoja apie pasaulio rinkoje sparčiai populiarėjančią urbanistinių sodų tendenciją.

Kaip ir kiekviename numeryje, pateikiame savo rekomendacijas – vietas, kurias nuoširdžiai kviečiame aplankyti artimiausiu metu. Vienos jų – gerai ir seniai mums pažįstamos, bet paruošusios svečiams naujų patirčių vasaros sezonui. Kitos – naujos, bet jau užsitarnavusios maisto entuziastų simpatijas. Savo kelionę pradedame Vilniuje pristatydami du naujus restoranus. Šių metų pradžioje duris atvėręs restoranas „HeJi“ – originali koncepcija, išskirtinis interjeras, puikus maistas ir gausi gėrimų kolekcija. Kita mūsų rekomendacija sostinėje – restoranas „Elven“: santūrus interjeras, bet gyvybės čia nestinga. Stipriai orientuotas į žuvis, tačiau neapsiribojantis tik jomis. Iš Vilniaus keliaujame į Kauną. Čia balanso patirtys „Two Senses“ restorane. Na, ir pagaliau kurortai: ežerai, miškai ir jūra… Viešėdami Trakuose, būtinai užsukite į „Apvalaus stalo klubą“, kur turėsite išskirtinę galimybę paragauti Pasaulinės gastronomijos olimpiados konkurso patiekalų, kurie Lietuvos šefams Edgarui Rutkauskui ir Jaroslavui Orševskiui pelnė sidabrą bei auksą. Druskininkams šiame numeryje atstovauja šaunus bičiulių duetas – Elmaras Urmanavičius ir Viktoras Budrevičius (Viktor Budrevič). Kupini entuziazmo, pozityvaus mąstymo bei noro tobulėti partneriai pristato tris savo kūrinius. Savo kelionę užbaigiame Pajūryje. Palangoje Jus pasitiks Rūta Sakalauskienė, žuvų restorano „Žuvinė“ savininkė, o Klaipėdoje džiugiomis naujienomis dalijasi jaukaus ir elegantiško viešbučio „Michaelson Boutique Hotel“ direktorius Gintautas Bertašius.

Tad linkime Jums skanių įspūdžių ir smagių atradimų šį pavasarį ir visada!

Žurnalo GERAS SKONIS komanda