Porcijos |
4 |
Porcijos |
4 |
Ingredientai
- Salotoms
- 500 g baklažanų
- 200 g žalios saldžiosios paprikos
- 300 g pomidorų
- 80 g raudonojo svogūno
- 5 g petražolių
- druskos
- 20 g aliejaus
- Padažui
- 30 g medaus
- 45 g balzaminio acto
- 60 g alyvuogių aliejaus
- 2 g druskos
- maltų juodųjų pipirų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Baklažanus supjaustykite griežinėliais. Pabarstykite druska ir palikite 10 min. Nuplaukite druską ir nusausinkite.
- Kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki gelsvumo. Dėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
- Kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Susmulkinkite svogūną, sukapokite petražoles.
- Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis. Užpilkite ant baklažanų ir viską išmaišykite.
Maistinė vertė
Keptų baklažanų salotos
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 277
Kalorijos iš riebalų 180
% Dienos norma*
Riebalai 20g
31%
Sotieji riebalai 3g
15%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 15g
Natris 590mg
25%
Kalis 491mg
14%
Angliavandeniai 25g
8%
Skaidulinės medžiagos 6g
24%
Cukrus 17g
Protein 3g
6%
Vitaminas A
20%
Vitaminas C
99%
Kalcis
2%
Geležis
6%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu