Klasikiniai falafeliai
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Visus produktus galite įsigyti RIMI parduotuvėse.
Klasikiniai falafeliai
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Visus produktus galite įsigyti RIMI parduotuvėse.
Porcijos Gaminimo laikas
3porcijos 2valandos
Porcijos
3porcijos
Gaminimo laikas
2valandos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
Gaminimo instrukcijos
  1. Išmirkykite džiovintus avinžirnius. Perplaukite juos.
  2. Sudėkite visus ingredientus: avinžirnius, pasmulkintą svogūną, petražoles, kalendrą, česnaką, žaliuosius pipirus ir prieskonius į maisto smulkintuvą. Sumaltas mišinys turi būti panašus į rupų smėlį.
  3. Perkelkite mišinį į dubenį. Tada suberkite avinžirnių miltus, išmaišykite, uždenkite plastikine plėvele arba dangčiu ir dėkite į šaldytuvą.
  4. Atvėsinkite falafelių mišinį nuo 30 minučių iki 1 valandos.
  5. Suformuokite falafelius. Nuspręskite, ar norėsite apvalių rutuliukų, ar plokštesnių paplotėlių formų. Plokštesnės formos geriau tinka, jei ketinate kepti keptuvėje. Jei manote, kad mišinys per drėgnas, galite įdėti dar vieną šaukštą avinžirnių miltų. Jei jis per sausas ir trupa, galite įpilti šaukštelį ar du vandens arba citrinos sulčių.
  6. Kepkite juos pasirinktu būdu, patiekite su mėgstamu padažu.
Maistinė vertė
Klasikiniai falafeliai
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 454 Kalorijos iš riebalų 108
% Dienos norma*
Riebalai 12g 18%
Sotieji riebalai 1g 5%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 6g
Natris 400mg 17%
Kalis 3631mg 104%
Angliavandeniai 75g 25%
Skaidulinės medžiagos 16g 64%
Cukrus 10g
Protein 27g 54%
Vitaminas A 180%
Vitaminas C 779%
Kalcis 80%
Geležis 179%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu