Porcijos | Gaminimo laikas |
3porcijos | 2valandos |
Porcijos |
3porcijos |
Gaminimo laikas |
2valandos |
Ingredientai
- 200 g konservuotų ar virtų avinžirnių (mirkytų)
- 100 g baltųjų svogūnų
- 200 g petražolių
- 200 g kalendrų
- 1 vnt jalapenas
- 3 vnt česnako skiltelių,
- 1 arb. šaukštelio kumino
- 1 arb. šaukštelio druskos
- 4 g kardamono
- 2 g juodųjų pipirų
- 50 g avinžirnių miltų
- aliejaus (kepimui)
Porcijos: porcijos
Ingredientai
Porcijos: porcijos
|
Gaminimo instrukcijos
- Išmirkykite džiovintus avinžirnius. Perplaukite juos.
- Sudėkite visus ingredientus: avinžirnius, pasmulkintą svogūną, petražoles, kalendrą, česnaką, žaliuosius pipirus ir prieskonius į maisto smulkintuvą. Sumaltas mišinys turi būti panašus į rupų smėlį.
- Perkelkite mišinį į dubenį. Tada suberkite avinžirnių miltus, išmaišykite, uždenkite plastikine plėvele arba dangčiu ir dėkite į šaldytuvą.
- Atvėsinkite falafelių mišinį nuo 30 minučių iki 1 valandos.
- Suformuokite falafelius. Nuspręskite, ar norėsite apvalių rutuliukų, ar plokštesnių paplotėlių formų. Plokštesnės formos geriau tinka, jei ketinate kepti keptuvėje. Jei manote, kad mišinys per drėgnas, galite įdėti dar vieną šaukštą avinžirnių miltų. Jei jis per sausas ir trupa, galite įpilti šaukštelį ar du vandens arba citrinos sulčių.
- Kepkite juos pasirinktu būdu, patiekite su mėgstamu padažu.
Maistinė vertė
Klasikiniai falafeliai
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 454
Kalorijos iš riebalų 108
% Dienos norma*
Riebalai 12g
18%
Sotieji riebalai 1g
5%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 6g
Natris 400mg
17%
Kalis 3631mg
104%
Angliavandeniai 75g
25%
Skaidulinės medžiagos 16g
64%
Cukrus 10g
Protein 27g
54%
Vitaminas A
180%
Vitaminas C
779%
Kalcis
80%
Geležis
179%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu