Porcijos |
2 |
Porcijos |
2 |
Ingredientai
- Žuviai ir garnyrui
- 400 g mėgstamos baltos žuvies
- 40 g Romanesco brokolių
- 40 g morkų
- 50 g sviesto
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- Perliniam kuskusui su špinatų bei krapų kremu
- 4 v. š. perlinio kuskuso
- 50 g sviesto
- 1 svogūno
- 200 g špinatų
- 20 g krapų
- 20 g riešutų
- Morkų kremui
- 120 g morkų
- 50 g sviesto
- 200 g apelsinų sulčių
- Padažui
- 200 g žuvų sultinio
- 200 g baltojo vyno
- 100 g sviesto
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
Žuvis ir garnyras
- Žuvį paruoškite savo mėgstamu būdu – išvirkite arba iškepkite. Romanesco brokolį ir morkas apvirkite sūdytame vandenyje, o prieš patiekdami apkepkite su sviestu.
Perlinis kuskusas su špinatų kremu
- Perlinį kuskusą virkite vandenyje apie 8 min.
- Svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su sviestu.
- Špinatus bei krapus nuplikykite verdančiu vandeniu ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Sumaišykite ją su išvirusiu perliniu kuskusu, svogūnais ir kepintais smulkintais riešutais.
Morkų kremas
- Morkas supjaustykite kubeliais, apkepkite puode su sviestu, tada įpilkite apelsinų sulčių ir virkite, kol sultys išgaruos, o morkos suminkštės. Smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
Padažas
- Žuvų sultinį ir baltąjį vyną pilkite į puodą ir virkite, kol nugaruos pusė skysčio, po to jį suplakite su šaltu sviestu.
Maistinė vertė
Žuvis su perliniu kuskusu, špinatų bei krapų ir morkų kremais
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 689
Kalorijos iš riebalų 342
% Dienos norma*
Riebalai 38g
58%
Sotieji riebalai 18g
90%
Polinesotieji riebalai 6g
Mononosotieji riebalai 14g
Cholesterolis 135mg
45%
Natris 407mg
17%
Kalis 612mg
17%
Angliavandeniai 13g
4%
Skaidulinės medžiagos 2g
8%
Cukrus 4g
Protein 21g
42%
Vitaminas A
143%
Vitaminas C
46%
Kalcis
8%
Geležis
9%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu