Modernios tradicinių Meksikos patiekalų interpretacijos, jaukūs šimtamečio vienuolyno skliautai ir gaivios margaritos nukels jus tiesiai į Meksiką – tegul nors ir porai valandų, tačiau įspūdis išliks ilgam.

BBQ ANTIENA

ąžuolu rūkyta antienos krūtinėlė / barbacoa mole / mole negro / marinuoti obuoliai / ridikai / grąžgarstės daigai / pankolio daigai

Kilmė:

Šio patiekalo kilmė ir idėja gimė remiantis kasdieniais ir sudėtingais procesais, kuriuose mūsų BBQ mėsoms naudojame tik ąžuolo malkas bei anglį, rūkome „Halės Smokehouse“ rūkykloje esančioje vos už 100m nuo mūsų restorano. Rūkymo procesas, priklausomai nuo mėsos, trunka nuo 3 iki 8 valandų kasdien ir suteikia turtingą ir dūmingą aromatą.

Trumpas aprašymas:

Remiantis rudens sezono inspiracijomis, sukūrėme BBQ antienos krūtinėlės patiekalą, kuris maloniai nustebins ne tik meksikietiškais skonių elementais, bet ir tikro ąžuolo dūmo aromatu.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Pasitikimo gėrimas

TEPACHE

fermentuota ananasų žievelė, panela rudasis cukrus, cinamonas

Šefo komplimentas

TELERA DUONELĖ

plaktas sviestas, laimo žievelė, uogienė

Pradžiai

TETELA SU SŪRIU

naminė kukurūzų tortilija, keptos juodosios pupelės, saldi bulvė, cukinijos žiedas, raudonoji salsa, jogurtas, skrudintos sėklos ir riešutai, kalendros daigai

Užkandis

TACO SU GRYBAIS

naminė kukurūzų tortilija, gvakamolė, svogūnų salsa, pomidorų sėklos, marinuoti svogūnai, kalendra, laiškinis česnaka, laimas

Pagrindinis patiekalas

BBQ ANTIENA

~3 h. ąžuolu rūkyta antienos krūtinėlė, mole negro, obuolių ir mangų čatnis, marinuotas pankolis, gražgarstės daigai, pankolio daigai

Desertas

AVOKADŲ ŠERBETAS

karamelizuotos kriaušės, salsa macha, laimo žievelė, naminė tostada

***

Tekilos (blanco/reposado/anejo) derinimo su maistu kaina asmeniui – €29

Agavos distiliatų (cristalino/mezcal/sotol/liquer) derinimo su maistu kaina asmeniui – €39

Visų šventųjų g. 5-23, Vilnius

Virtuvės šefas – Artūras Samavičius

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Rezervacijai:

+370 5 2030461

restoranas@casapeligrosa.lt

www.facebook.com

Degustacijų pateikimo laikas:

II – VI 17:00 – 22:30

VI 13:00 – 22:30

VII 13:00 – 22:00