Modernios tradicinių Meksikos patiekalų interpretacijos, jaukūs šimtamečio vienuolyno skliautai ir gaivios margaritos nukels jus tiesiai į Meksiką – tegul nors ir porai valandų, tačiau įspūdis išliks ilgam.
BBQ ANTIENA
ąžuolu rūkyta antienos krūtinėlė / barbacoa mole / mole negro / marinuoti obuoliai / ridikai / grąžgarstės daigai / pankolio daigai
Kilmė:
Šio patiekalo kilmė ir idėja gimė remiantis kasdieniais ir sudėtingais procesais, kuriuose mūsų BBQ mėsoms naudojame tik ąžuolo malkas bei anglį, rūkome „Halės Smokehouse“ rūkykloje esančioje vos už 100m nuo mūsų restorano. Rūkymo procesas, priklausomai nuo mėsos, trunka nuo 3 iki 8 valandų kasdien ir suteikia turtingą ir dūmingą aromatą.
Trumpas aprašymas:
Remiantis rudens sezono inspiracijomis, sukūrėme BBQ antienos krūtinėlės patiekalą, kuris maloniai nustebins ne tik meksikietiškais skonių elementais, bet ir tikro ąžuolo dūmo aromatu.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Pasitikimo gėrimas
TEPACHE
fermentuota ananasų žievelė, panela rudasis cukrus, cinamonas
Šefo komplimentas
TELERA DUONELĖ
plaktas sviestas, laimo žievelė, uogienė
Pradžiai
TETELA SU SŪRIU
naminė kukurūzų tortilija, keptos juodosios pupelės, saldi bulvė, cukinijos žiedas, raudonoji salsa, jogurtas, skrudintos sėklos ir riešutai, kalendros daigai
Užkandis
TACO SU GRYBAIS
naminė kukurūzų tortilija, gvakamolė, svogūnų salsa, pomidorų sėklos, marinuoti svogūnai, kalendra, laiškinis česnaka, laimas
Pagrindinis patiekalas
BBQ ANTIENA
~3 h. ąžuolu rūkyta antienos krūtinėlė, mole negro, obuolių ir mangų čatnis, marinuotas pankolis, gražgarstės daigai, pankolio daigai
Desertas
AVOKADŲ ŠERBETAS
karamelizuotos kriaušės, salsa macha, laimo žievelė, naminė tostada
***
Tekilos (blanco/reposado/anejo) derinimo su maistu kaina asmeniui – €29
Agavos distiliatų (cristalino/mezcal/sotol/liquer) derinimo su maistu kaina asmeniui – €39
Visų šventųjų g. 5-23, Vilnius
Virtuvės šefas – Artūras Samavičius
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Rezervacijai:
+370 5 2030461
Degustacijų pateikimo laikas:
II – VI 17:00 – 22:30
VI 13:00 – 22:30
VII 13:00 – 22:00