FIRENZE (fiˈrɛntse) – naujas restoranas prestižiniame Vilniaus rajone Paupys.
Pavadinimas kilo nuo itališko Florencijos miesto pavadinimo. Miesto, kuriame gimė ne tik garsusis Negroni kokteilis, bet įmanoma apalpti nuo meno grožio (Stendalio arba dar kitaip Florencijos sindromas)
Restoranas FIRENZE spinduliuoja itališka meile kokybei ir tikrumui. Nors čia persipina skirtingų Italijos regionų maisto, vyno ir kokteilių paveldas, visgi didžiausias dėmesys tenka Toskanos regionui.
Apžavėti kvapą gniaužiančių Chianti kalvų, vaizdų su kiparisais ir vynuogynais lyg iš paveikslo, nusprendėme, jog didžiausias dėmesys teks būtent šiam regionui.
Galite mus drąsiai vadinti bisstecheria. Restorane paragausite skirtingų aukščiausios kokybės brandintos mėsos kepsnių, tarp jų ir florentietiško bistecca alla fiorentina ir costata. Carpaccio gaminame su vietine chianina jautiena, serviruojame Vitello Tonnato bei rankų darbo pamėgstus visų pasta patiekalus.
Gastronomijos savaitės meniu kūrė šefas Mickey Bhoite, dirbęs nuo Japonijos iki Australijos, Amerikos ir Karibų. Jo karjeroje – Sidnėjus, Niujorkas, Tokijas, Delis, Las Vegasas, taip pat Europos šalys ir įvairūs miestai (Didžioji Britanija, Prancūzija, Italija, Vokietija…). Tačiau Mickey ilgus metus gyveno ir karjerą pradėjo būtent Toskanoje. Jo tikslas skleisti žinią ir rodyti pasauliui toskanietiškos virtuvės skonius bei kokybę.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Šefo komplimentas
Užkandis
,,Gnocco fritto“ su „Prosciutto Pratomagno“ kumpiu ir Pecorino“ sūriu
IR
,,Tortelli“ su omaru, Provolone sūrio sabayon padažu, jaunais brokoliaia bei degintais porais
Pagrindinis patiekalas
„Livornese“ stiliaus juodadėmė menkė su bulvių puta ir artišokais
ARBA
Jautienos išpjova su bulvių ,, šimtalapiu“, baravykais, juodaisiais trumai ir Lambrusco redukcija
Desertas
,,Torta dela nonna” pyragas su lazdyno riešutų ledais, amarena vyšniomis ir morengu
Paupio g. 16, Vilnius
Virtuvės šefas – Mickey Bhoite
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Rezervacijai:
+370 653 92222
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 18:00 – 23:00